Setari Cookie-uri

Luna de miere in croaziera

Paradoxal, croazierele pot fi si ieftine. Prin ieftin intelegand mai degraba accesibil. Nu va asteptati deci sa colindati Caraibele cu 200 de euro la bordul unui transcontinental. Totusi, dincolo de preturile exorbitante, care ajung si pana la 40.000 de euro, croazierele sunt si pentru publicul larg acel segment care, in loc sa opteze pentru un sejur cu o valoare de 500 de euro prefera sa isi petreaca cateva zile la pupa unui vas cu 5 stele la bord.

Paradoxal, croazierele pot fi si ieftine. Prin “ieftin” intelegand mai degraba accesibil. Nu va asteptati deci sa colindati Caraibele cu 200 de euro la bordul unui transcontinental. Totusi, dincolo de preturile exorbitante, care ajung si pana la 40.000 de euro, croazierele sunt si pentru “publicul larg” acel segment care, in loc sa opteze pentru un sejur cu o valoare de 500 de euro prefera sa isi petreaca cateva zile la pupa unui vas cu 5* la bord.

Daca va tenteaza ideea unei croaziere dar nu dispuneti de cateva mii de euro atunci aveti trei directii principale in care va puteti indrepta: croazierele autohtone - in Delta Dunarii sau pe Dunare, vacanta pe Mediterana sau in Europa si, in final, minicroazierele de pe Nil. Indiferent ce decizie veti lua trebuie sa fiti constienti de faptul ca, in general, in ofertele promovate de agentii nu sunt incluse taxele portuare, excursiile optionale si, in cazul in care punctul de plecare al vasului se afla intr-o tara straina, nici transportul pana la respectiva destinatie nu va este asigurat. De aceea, in cazul in care va tenteaza o oferta de vacanta pe ape care are ca punct de plecare Madeira spre exemplu, in general in oferta nu este inclus pretul biletului de avion dus intors pana pe coasta insulei si inapoi in Bucuresti.

Studierea atenta a ofertei turistice precum si a vasului pe care veti efectua calatoria are o maxima importanta in cazul croazierelor. Pretul uneori majorat al acestui tip de vacanta este unul dintre putinele dezavantaje al acestei alternative. In ultimii ani croazierele maritime au castgat milioane de clienti si, se pare ca acest segment turistic este recunoscut pe plan mondial ca fiind cel mai apreciat in intreaga lume.

Dunarea albastra si Delta salbatica


Sunt populare mai ales in randul turistilor straini. Mai ales Delta Dunarii fascineaza prin salbaticie si conservarea faunei si florei specifice. Totusi, apropierea de orasele importante ale Romaniei, fac din aceste croaziere cele mai ieftine alternative. O croaziera in Delta Dunarii cu o durata de trei zile va va costa in jur de 660 de ron de persoana. Pentru sase zile vei plati 1200 ron iar pentru sapte zile in Delta vei scoate din buzunar 1460 de ron. Pachetul include turul Deltei cu hoteluri plutitoare, excursiile cu barca cu motor, pensiunea completa si alte servicii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.