Setari Cookie-uri

Luna de miere in Capitala celor trei imperii

Istanbul este orasul cu zece milioane de locuitori, orasul care se intinde pe doua continente si singurul oras al lumii care a fost capitala a trei imperii: cel Roman, Bizantin si Otoman. Chiar daca Ankara este capitala Turciei, Instanbulul reprezinta cel mai mare oras al tarii precum si unul dintre cele mai importante centre economice si administrative ale statului. Este, cu siguranta, cel mai frumos, cultural si istoric oras al tarii. Datorita influentelor atat de diferite, influente fie cu caracter religios, cultural sau istoric, Istanbulul este un oras de care iti este foarte simplu sa te indragostesti. Este o destinatie perfecta pentru Sarbatorile de Iarna, datorita climei blande si a multiplelor posbilitati de petrecere a timpului liber.

Atractii - nu trebuie ratate!


Moscheea Albastra a fost construita intre anii 1609- 1616 de catre arhitectul Mehmet Aga. Ahmet I a ctitorit moscheea atat cu scopul de a infatisa lumii ca si-a depasit predecesorii, cat si ca tribut adus superioritatii islamului. Este numita Moscheea Albastra datorita placajelor decorative interioare din faianta bleu si alba. Este una dintre cele mai frumoase cladiri ale Istanbulului si este cunoscuta ca fiind cea mai celebra si cea mai vizitata cladire de acest gen din tot orasul.

Catedrala Sfanta Sofia este una dintre cele mai frumoase creatii arhitecturale din Turcia. A fost fondata de Constantin si reconstituita de Iustinian in secolul al VI-lea. Biserica are un dom de 55 de metri inaltime cu un diametru de 31 de metri. Traditia spune ca zona din jurul tronului imparatului era centrul oficial al lumii.

Palatul Topkapi este format din mai multe cladiri mici, construite de-a lungul secolelor de diferiti sultani ai Imperiului. In interior pot fi vizitate biserica Hagia Eirene, Muzeul de Arheologie, Haremul Imperial, Turnul Justitiei, pavilionul Sfintei, grajdurile si trezoreria. Fiecare sultan a modificat cladirea dupa nevoi, unitatea sa arhitecturala, atat cat a existat, fiind afectata de patru incendii de proportii. Singurele cladiri originale ramase de pe vremea lui Mahomed I sunt Raht Hasinesi si Pavilionul cu placi de ceramica.

Palatul Dolmabahce este considerat o copie a Palatului Versailles din Franta datorita asemanarii stilurilor arhitecturale. Palatul a devenit noua resedinta a sultanilor dupa Palatul Topkapi.

Baia Suleyman este cea mai vestita baie a orasului si are o vechime de peste 500 de ani. Este o baie mixta dar merita sa dati cei 30 de euro pentru a simti efectele si placerea unei bai turcesti. Pentru un masaj ca la carte va trebui sa mai platiti aproximativ 20 de euro.

Marele Bazar si Bazarul Egiptean sunt locul unde puteti aplica principiul tocmelii. Marele Bazar este atat de mare inca probabil va veti rataci prin multimea de alei impresurate de buticuri si tarabe.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.