Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in tara eternei primaveri

Cea mai vestica tara a Europei este si una dintre cele mai putin promovate destinatii turistice internationale. Motivele ne sunt total necunoscute, dar va putem spune ca aceasta notorietatea relativ scazuta are si cateva beneficii demne de luat in seama. Chiar daca Portugalia reprezinta visul oricarui turist, aceasta tara nu are nici aglomeratia Frantei si nici preturile Angliei. Portugalia are toate atuurile unei destinatii perfecte iar prezentarea ei in aceasta perioada nu este intamplatoare: primavara este sezonul in care tara Atlanticului infloreste – atat la propriu cat si la figurat.


Oceanariumul
din Lisabona este cel mai mare din Europa gazduind acvarii imense in care traiesc sute de specii de pesti: de la cei decorativi, inofensivi pana la specii rare de pesti rapitori.

Castelul Sao Jorge reprezinta “inima” capitalei portugheze. Fortificatiile impunatoare, construite in secolul VI, domina Lisabona si pot fi vazute din orice punct. Castelul se afla in aria istorica Alfama – cartierul maur – iar in apropierea lui se afla alte obiective de un real interes turistic: Muzeul de Arta Decorativa, Catedrala – cea mai veche cladire a orasului, Teatrul Roman sau Muzeul Militar.

Bairro Alto este un cartier select, plin de stradute pretabile shoppingului high class. Aceasta parte a orasului isi incanta vizitatorii prin arhitectura medievala extrem de colorata din punct de vedere al influentelor. Bairro Alto este si cel mai tanar si viu cartier al Lisabonei aici existand o multime de malluri, cluburi, restaurante si cafenele mereu aglomerate.

Portugalia insulara si zona de sud, Algrave


Insulele Madeira si arhipeleagul insulelor Azore reprezinta adevarate colturi de rai. Cunoscute in toata lumea pentru plajele lor dar si datorita vietii de noapte extrem de aglomerate, aceste taramuri paradisiace sunt vizitate anual de sute de mii de turisti. O alta zona extrem de exotica a Portugaliei este Algrave – zona de sud a tarii cunoscuta pentru facilitatile sale in materie de golf sau sporturi nautice.

Preturi si oferte

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.