Setari Cookie-uri

Coasta de Azur - spectacol al luxului, opera a naturii

Riviera Franceza a fost paradisul opulentei timp de aproape 400 de ani. Astazi, statiunile si orasele de pe coasta de 120 de kilometri a Frantei la Marea Tireniana, au devenit accesibile si turistului de rand. Totusi, Saint Tropez, Cannes sau Juan les Pins sunt nume cu rezonanta care isi respecta exclusivitatea de bastioane ale luxului si exotismului european. Coasta de Azur inseamna insa mult mai mult decat atat. Exista aproximativ 50 de statiuni pe Coasta de Azur – localitati mici sau orase care pot satisface orice pretentie turistica. Un lucru este cert: aceasta experienta trebuie traita, mai devreme sau mai tarziu, de catre orice turist pasionat de inedit, natura si spectacole urbane.

Atractii, recomandari, indicatii


Zecile de localitati care au cunoscut de-a lungul anilor o dezvoltare turistica fara precedent sunt extrem de frumose datorita golfurilor create in urma intalnirii Alpilor cu Marea Tireniana – parte a Marii Mediterane.

Nice , spre exemplu, este una dintre atractiile principale ale zonei. Capitala departamentului Alpes Maritimes concureaza ca notorietate cu Monte Carlo – bijuteria principatului Monaco - si reprezinta cel mai mare oras al regiunii. Nice este destinatia perfecta pentru cei cu un buget mediu – orasul este indeajuns de mare, iar hotelurile de doua stele sau hostelurile pot fi gasite cu usurinta. De fapt, Nice este a doua baza hoteliera ca marime din Franta, dupa Paris. Aici se afla singurul aeroport de pe Riviera Franceza si tot aici se afla si cel mai mare nod rutier al regiunii.
Nice este un oras 100% turistic si, de aceea, o enumerare a lucrurilor pe care le puteti face aici este destul de dificila. Practic, de la plaja, la sporturi de apa sau de teren, de la cumpuraturi pana la vizitarea de muzee, case memoriale, expozitii, monumente, castele si teatre, totul este posibil. Orasul este destul de scump, dar, daca nu mancati la restaurant si cautati cu atentie, un buget mediu de 30, 40 de euro pe zi va fi suficient. Capitala Coastei de Azur este un loc perfect pentru a va stabili “cartierul general”. Aici veti gasi cazare ieftina si, in plus, veti avea acces destul de facil la alte atractii ale Rivierei. Pe de alta parte, daca nu agreati ritmul alert, cel mai bine ar fi sa gasiti o destinatie mai linistita. Nice este este o statiune extrem de populara si mereu aglomerata. Oricum ar fi, daca ajungi in Nisa, ar fi pacat sa pleci fara sa vizitezi portul, centrul vechi al orasului, ruinele orasului roman Cemenelum, Muzeul Matisse, Palatul Lascaris, precum si Muzeul de Arta Moderna si Contemporana.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.