Setari Cookie-uri

Coasta de Azur - spectacol al luxului, opera a naturii

Riviera Franceza a fost paradisul opulentei timp de aproape 400 de ani. Astazi, statiunile si orasele de pe coasta de 120 de kilometri a Frantei la Marea Tireniana, au devenit accesibile si turistului de rand. Totusi, Saint Tropez, Cannes sau Juan les Pins sunt nume cu rezonanta care isi respecta exclusivitatea de bastioane ale luxului si exotismului european. Coasta de Azur inseamna insa mult mai mult decat atat. Exista aproximativ 50 de statiuni pe Coasta de Azur – localitati mici sau orase care pot satisface orice pretentie turistica. Un lucru este cert: aceasta experienta trebuie traita, mai devreme sau mai tarziu, de catre orice turist pasionat de inedit, natura si spectacole urbane.


Cannes
, orasul filmului, se afla la 35 de kilometri de Nice, la 55 de kilometri de Monaco si la 60 de kilometri de granita cu Italia. Chiar daca, pana acum 150 de ani, acest orasel de la malul Mediteranei nu era altceva decat un mic sat de pescari, astazi, el este cel mai elegant, sofisticat si popular oras al Rivierei Franceze. Localitatea isi tripleaza numarul de vizitatori in timpul Festivalului de Film, iar lunile de vara sunt aglomerate la modul absolut. Cannes este in primul rand o statiune de lux. Are bulevarde largi, o faleza impresionanta, extrem de multe magazine, restaurante si hoteluri de lux. Partea cultural-istorica nu este insa nici in acest oras ignorata. Si aici puteti vizita Muzeul Marii, un muzeu de Arta Contemporana, iar vechiul port si centrul vechi al orasului sunt obiective obligatorii.

Daca vreti sa va aventurati in inima turismului european si sa traiti experienta unica a Rivierei Franceze, cel mai bine ar fi sa va programati un sejur in afara lunilor imposibile. Din acest punct de vedere, perioada iulie-august este extrem de aglomerata si va fi extrem de dificil sa va rezervati camere sau zboruri decente. Mai, iunie sunt luni in care clima (subtropicala, de altfel) este perfecta, iar statiunile nu sunt la fel de aglomerate.

Daca va hotarati sa vizitati aceasta parte de lume si nu stiti daca sa va folositi masina personala sau sa luati un bilet de avion, trebuie sa tineti cont de mai multi factori. Pretul biletului de avion, chiar daca este destul de mare, tinde sa egaleze costurile deplasarii cu autoturismul propriu din cauza taxelor de autostrada care, cumulate, pot ajunge la o suma considerabila. Mai multe detalii gasiti aici.

Preturi si oferte


Daca optati pentru un circuit, atunci oferta este extrem de diversificata, iar preturile sunt cuprinse, in functie de numarul de zile, transport si tarile vizitate, intre 500 si aproximativ 1500 de euro. Spre exemplu, un circuit cu o durata de 21 de zile, in care se viziteaza Spania, Portugalia si Coasta de Azur, va costa in jur de 1000 de euro. Mai multe detalii despre oferta gasiti aici.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.