Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in orasul regal

Capitala a Danemarcei, acest paradis al nordului respira liniste, pace, optimisim si frumusete. A ajuns in topurile lumii respectand sau chiar depasind diverse stachete de modernism, eleganta si stil. Este unul dintre cele mai scumpe orase ale lumii, alaturi de Londra si Oslo, este cea mai verde capitala a mapamondului, cea mai vizitata zona a Scandinaviei si gazduieste cea mai veche monarhie a lumii. Copenhaga este un oras rupt de Europa, de contemporaneitate, de agitatie si capitalism agresiv. Sau poate, Copenhaga a inteles altfel viata. Chiar daca Danemarca este una dintre cele mai scumpe tari ale Europei, chiar daca danezii au nivel de trai superior, bunul simt, amabilitatea si modestia sunt insusiri fascinante care te cuceresc instantaneu.

Capitala a Danemarcei, acest “paradis al nordului” respira liniste, pace, optimisim si frumusete. A ajuns in topurile lumii respectand sau chiar depasind diverse stachete de modernism, eleganta si stil. Este unul dintre cele mai scumpe orase ale lumii, alaturi de Londra si Oslo, este cea mai verde capitala a mapamondului, cea mai vizitata zona a Scandinaviei si gazduieste cea mai veche monarhie a lumii. Copenhaga este un oras rupt de Europa, de contemporaneitate, de agitatie si capitalism agresiv. Sau poate, Copenhaga a inteles altfel viata. Chiar daca Danemarca este una dintre cele mai scumpe tari ale Europei, chiar daca danezii au nivel de trai superior, bunul simt, amabilitatea si modestia sunt insusiri fascinante care te cuceresc instantaneu.

Cu 1.800.000 de locuitori in zona metropolitana Copenhaga este unul dintre cele mai curate orase ale lumii. Asezata pe doua insule (coasta estica a Sjaelland si pe insula d’Amager) capitala Danemarcei nu este genul de destinatie promovata in toate cercurile si pe toate nivelurile turistice. Cu toate acestea, acest oras incredibil de elegant, cu o abordare total diferita, reuseste sa-si cucereasca in asa masura vizitatorii incat acestia nu pierd nici o ocazie pentru a se reintoarce.

Copenhaga in atractii


Aceasta fascinanta capitala reuseste cu maxim succesc sa concentreze toate esentele Danemarcei. Cea mai buna perioada pentru vizitarea orasului este intre lunile mai si septembrie, iarna fiind putin cam prea geroasa pentru cei obisnuiti cu temperaturi moderate. Copenhaga se bucura insa – datorita climei temperat maritime – de veri racoaroase si placute. Din aprilie pana in septembrie au loc festivaluri si evenimente celebre in toata lumea: Festivalul de Jazz, Festivalul Golden Ages, Carnavalul Orasului si altele.

Cu 1000 de ani de istorie in spate, Copenhaga – capitala a Danemarcei pentru ultimii 600 de ani se afla intr-o contemporaneitate paralela, fata de restul tarilor din Europa “de jos”. “Paralela” pentru ca, aceasta capitala, nu a facut loc zgarie norilor decat acolo unde frumusetea arhitecturii vechi, tipic scandinave nu putea fi afectata. Respectul pentru monarhie, pentru aproape, pentru frumusete, curatenie, natura si oameni este ceea ce socheaza vizitatorul ajuns in mijlocul danezilor. Cladirile, terasele, monumentele, muzeele, parcurile si strazile nu fac rabat de la acest “stil de viata” – fiecare colt al capitalei daneze este extrem de curat, extrem de bine ingrijit, armonios si tentant.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.