Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in orasul regal

Capitala a Danemarcei, acest paradis al nordului respira liniste, pace, optimisim si frumusete. A ajuns in topurile lumii respectand sau chiar depasind diverse stachete de modernism, eleganta si stil. Este unul dintre cele mai scumpe orase ale lumii, alaturi de Londra si Oslo, este cea mai verde capitala a mapamondului, cea mai vizitata zona a Scandinaviei si gazduieste cea mai veche monarhie a lumii. Copenhaga este un oras rupt de Europa, de contemporaneitate, de agitatie si capitalism agresiv. Sau poate, Copenhaga a inteles altfel viata. Chiar daca Danemarca este una dintre cele mai scumpe tari ale Europei, chiar daca danezii au nivel de trai superior, bunul simt, amabilitatea si modestia sunt insusiri fascinante care te cuceresc instantaneu.

Cu toate ca aceasta capitala-metropola este cea mai mare aglomerare urbana a Scandinaviei, atmosfera pitoreasca de provincie este cea care da un farmec cu totul aparte locului. In loc de zgarie nori sunt cladiri cu acoperisuri si ziduri colorate, in loc de autostrazi si bulevarde aglomerate, exista zone pietonale intinse pe arii extinse, in loc de masini si poluare exista mii si mii de biciclete. Capitala daneza se mandreste cu barcile si micile sale vaporase pe care nici un turist nu ar trebui sa le ignore. Plimbarile lungi pe apa pot fi cea mai buna cale pentru a intra in atmosfera scandinava.

Copenhaga este locul in care modernismul si traditionalul se imbina perfect intr-un stil si intr-o eleganta greu de imaginat. Capitala Danemarcei este plina de cluburi, terase, baruri, restaurante, malluri, strazi de shopping si hoteluri, dar principiile de viata, regulile de bun simt si mentalitatea pozitiva au reusit sa impiedice transformarea acestui oras intr-un vacarm galagios si obositor.

Exista peste 50 de muzee demne de vizitat in Copenhaga iar numarul parcurilor, al zonelor verzi, al pietelor si piatetelor depaseste cu mult media europeana.

Trivoli este cel mai celebru dar si unul dintre cele mai frumoase parcuri ale tarii. Se afla in centrul orasului si ocupa o arie extinsa. Este locul perfect pentru divertisment aici aflandu-se cel mai mare parc de distractii al capitalei daneze.

Castelul Rosenborg Slot este construit in cel mai pur stil renascentist si reprezinta unul dintre obiectivele obligatorii ale Danemarcei. In salile somptuosului castel se afla, pe langa lucrari de arta, si bijuteriile Casei Regale daneze.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.