Setari Cookie-uri

Petreceti luna de miere in fascinantele insule grecesti

Grecia insulara exercita o fascinatie greu de egalat asupra intregii lumi turistice. Arhipeleagul Cicladelor aflat in Marea Egee, la sud-est de Grecia continentala este unul dintre cele mai vizitate grupuri de insule de pe mapamond. Exista 54 de Ciclade de dimensiuni variate dintre care doar 24 sunt locuite. Dintre acestea, Santorini, insula indragostitilor, se distinge atat prin frumuste cat si prin notorietate si facilitati turistice. Chiar daca Santorini este de departe cea mai vestita din grupul de sud al insulelor Greciei, alte nume precum Mykonos, Andros, Tynos, Syros si Naxos reprezinta alternative cu adevarat promitatoare pentru turistii dornici de natura, distractie, vestigii arheologice si viata culturala.

Santorini – insula indragostitilor

In principiu drumul catre Santorini se face mai mult pe ape dar exista aici si un aeroport cu curse directe catre si de la Atena.

In mod sigur Santorini este cea mai spectaculoasa insula a Cicladelor. Forma sa actuala a rezultat in urma eruptiei vulcanului Santorini care a remodelat intreaga harta a regiunii. Mijlocul insulei s-a scufundat in urma cataclismului si unul dintre cele mai mari golfuri ale Europe a rezultat in urma eruptiei. Santorini este orasul alb suit pe dealuri abrupte care ajung la o altitudine de 300 de metri in raport cu nivelul marii. Casele albe sunt construite in trepte si aproape fiecare pensiune sau hotel are o piscina orientata catre Egeee. Stradutele serpuiesc abrupt printre cladirile drepte impodobite cu arcade si flori. Capitala insulei – de fapt principalul oras este Fira – statiune turistica recunoscuta pentru viata de noapte extrem de activa. Dintre statiunile turistice “cu renume” amintim Kamari si Perissa care se mandresc cu plaje generoase acoperite cu nisip fin, vulcanic, de culoare neagra sau rosie. Atractiile acestei insule sunt extrem de multe si foarte diversificate. De la buticuri si magazine mari, restaurante, podgorii si case celebre de vinuri, cluburi si discoteci precum si o suite de situri arheologice sau Muzee – de arheologie, de folclor sau naval. Odata ajunsi pe insula puteti inchiria un magarus – varianta ieftina, un scuter sau o masina cu care sa parcurgeti distantele mai mari. Nu uitati insa ca preturile in Santorini – ca de altfel din intreaga zona insulara – sunt duble, uneori chiar triple fata de cele practicate in Grecia continentala.

Citește și:

Alte insule, alte atractii

Dintre celelalte 23 de insule ale Cicladelor doar cateva au cunoscut o reala dezvoltare turistica. Pentru ca Santorini nu este tocmai destinatia recomandata celor care doresc sa se bucure de liniste, celelalte insule ale Cicladelor ofera pe langa o bogatie naturala inestimabila si posibilitati de relaxare cotidiana. Fara sa fie din nici un punct de vedere sub Santorini (ca valoare) singura caracteristica a acestor mici colturi de rai este ca nu sunt la fel de cunoscute si nici la fel de promovate.

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.