Setari Cookie-uri

Petreceti luna de miere in fascinantele insule grecesti

Grecia insulara exercita o fascinatie greu de egalat asupra intregii lumi turistice. Arhipeleagul Cicladelor aflat in Marea Egee, la sud-est de Grecia continentala este unul dintre cele mai vizitate grupuri de insule de pe mapamond. Exista 54 de Ciclade de dimensiuni variate dintre care doar 24 sunt locuite. Dintre acestea, Santorini, insula indragostitilor, se distinge atat prin frumuste cat si prin notorietate si facilitati turistice. Chiar daca Santorini este de departe cea mai vestita din grupul de sud al insulelor Greciei, alte nume precum Mykonos, Andros, Tynos, Syros si Naxos reprezinta alternative cu adevarat promitatoare pentru turistii dornici de natura, distractie, vestigii arheologice si viata culturala.

Mykonos este o insula de o frumusete incredibila. Are faleze abrupte iar asezarile sunt construite in trepte, desupra marii. Este vestita pentru bisericile si morile sale de vant. O destinatie perfecta pentru familii cu copii.

Tynos se afla la doar cateva minute (navigabile) de Mykonos si este mult mai mica decat aceasta din urma. Insula este vestita pentru biserica Panaghia dar si pentru Muzeul de Pictura sau pentru Muzeul Arheologic care gazduieste antichitati elene.

Andros este cea mai nordica insula a Arhipeleagului. Este vestita pentru multitudinea izvoarelor minerale ceea ce o face una dintre destinatiile preferate de familii si varstnici.

Naxos este cea mai mare dintre insulele Cicladelor dar si cea mai fertila. Pamanturile sale sunt acoperite de livezi, podgorii si plantatii de maslin. Asezarile medievale – printre care si capitala cu acelasi nume– sunt de o frumusete pitoreasca care atrage orice turist dornic de un sejur linistit.

Citește și:

Preturi si oferte

Pentru ca Santorini este destinatia ideala pentru cuplurile de indragostiti multe agentii de turism ofera pachete “la dublu”. Astfel, un sejur care include sapte nopti de cazare (cu mic-dejun inclus) la un hotel de trei stele va va costa, prin agentia Ultramarine Travel, cel putin 1300 de euro (pentru doua persoane). Preturile pot ajunge, in functie de apartamentul ales si la 3200 de euro. Pretul nu include biletul de avion care va va costa in plus aproximativ 350 de euro. Mai multe detalii despre aceasta oferta, precum si alte pachete cu aceeasi destinatie, gasiti aici.

Sursa: Lazy.ro

Citeste articole asemanatoare pe Lazy:

TOP - Cele mai frumoase insule grecesti

Sudul Italiei: Rafinament si romantism

TOP - 9 destinatii de care nu ai auzit niciodata

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.