Nu veti intelege de ce este Istanbul-ul considerat un oras irezistibil, pana nu-l veti vedea cu ochii vostri...si o data ajunsi acolo, nu poti sa nu cazi prada farmecelor sale si sa nu te indragostesti. Un adevarat spectacol urban, un amalgam intre orient si apus, doua orase intr-unul singur, care se completeaza perfect unul pe altul: cel traditional, aflat sub puternica influenta a strictei religii musulmane, cu moschei si femei acoperite si unul occidental, cu magazine de tot felul, hoteluri, cafenele, cluburi, cu piercinguri sau tatuaje.

10 destinatii spectaculoase unde te poti bucura de o luna de miere ca in filme

Mai mult decat atat, Istanbul-ul reprezinta un capitol aparte din istoria umanitatii. Singura metropola din lume situata pe doua continente (Europa si Asia), este, de asemenea, si singurul oras din lume care a fost capitala a trei imperii: Roman, Bizantin si Otoman.

Partea asiatica s-a dezvoltat mai tarziu decat cea europeana, motiv pentru care este si mai moderna. Cele doua sunt unite prin podurile Fatih Sultan Mehmet si Bogazici. Una dintre statiile de feribot este in Karakoy, de unde, dintr-un tunel, poate fi luat un funicular, absolut fascinant daca ma intrebati pe mine, mai ales in momentul in care, la mijlocul traseului, cele doua vagoane (care circula din sens opus) se ocolesc, linia facand o bucla acolo.

Funicularul lasa pe o straduta pietonala (Istiklal), pavata cu piatra cubica, presarata, de o parte si de alta cu o sumendenie de magazine. Pe mijloc trece linia unui tramvai incarcat de istorie, care duce in cartierul Taksim, centrul cultural si artistic al metropolei. Si daca Istanbul-ul ar fi fost o tara, Taksim ar fi fost, cel mai probabil, capitala.

Nu ratati din aceasta zona portul Haydarpasa, cartierul Fenerbahce si Kadikoy, strada Bagdat, pe care sunt prezente reprezentantele unor branduri renumite, cu preturi acceptabile.

Pe aproape se afla si stadionul Besiktas, a carui forma este foarte interesanta, peluza oaspetilor fiind, practic, inexistenta, si lasand sa se vada in toata splendoarea ei Marea Marmara.

Candva simbol al crestinismului la poarta Asiei, ulterior moschee, acum muzeu (la dorinta lui Attaturk), catedrala Sfanta Sofia, considerata etalon al arhitecturii bizantine, este mandria turcilor si surclaseaza ca maretie si prestanta orice alta moschee din oras.

Cele mai frumoase destinatii pentru o luna de miere perfecta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: