Setari Cookie-uri

Luna de miere intr-o metropola a contrastelor

Nu veti intelege de ce este Istanbul-ul considerat un oras irezistibil, pana nu-l veti vedea cu ochii vostri...si o data ajunsi acolo, nu poti sa nu cazi prada farmecelor sale si sa nu te indragostesti. Un adevarat spectacol urban, un amalgam intre orient si apus, doua orase intr-unul singur, care se completeaza perfect unul pe altul: cel traditional, aflat sub puternica influenta a strictei religii musulmane, cu moschei si femei acoperite si unul occidental, cu magazine de tot felul, hoteluri, cafenele, cluburi, cu piercinguri sau tatuaje.

Pe partea stanga se ridica cealalta bijuterie a Istanbul-ului, veche de doar 300 de ani, superba Moschee Sultanahmet, supranumita si Moscheea Albastra.

Orasul se mandreste si cu cateva palate absolut minunate, care isi poarta vizitatorii in lumea celor “O mie si una de nopti” ale Seherezadei. Topkapi este de departe cel mai important, resedinta, timp de cateva secole bune, a sultanilor imperiului otoman.

Dar Istanbul-ul are si o intensa viata de noapte. Cluburi de jazz, precum Jazz Caffe, Gramophon sau Q Jazz, discoteci cu specific international: Dulcineea, Indigo sau The Scene. Despre Switch, aflat pe artera principala de shopping Istiklal Caddesi se spune ca are cei mai buni DJ din Turcia, iar in Roxi, tot Istanbul-ul vibreaza pe muzica Madonnei.

Si oicand veti simti o urma de oboseala, va veti putea retrage intr-una din multele ceainarii sau cafenele cu specific local. Practic nu exista straduta unde sa nu fie si o cafenea sau ceainarie cu specific oriental. Zeci de soiuri de ceaiuri, renumita cafea “la nisip”, baclavalele si irezistibila narghilea, cu toate aromele posibile, al carei pret nu trece de cinci dolari.

Citește și:

Iar pentru o relaxare deplina si un masaj de zile mari, puteti sa incercati baia turceasca, a.k.a. hamam.
Dar cum nu exista relaxare mai mare ca shoppingul, n-aveam cum sa uit de el.

Shopping

Marele Bazar din Istanbul este cel mai pitoresc loc de shopping din oras, reunind circa 2.500 de magazine. Puteti cumpara de aici o multitudine de produse, de la traditionalele covoare turcesti, lucrate artizanal, cu fir din aur si argint, bijuterii de aur sau argint si pana la haine, toate la preturi extrem de bune.

Tot aici se gasesc numeroase magazine de antichitati, de unde pot si cumpartea suveniruri ce amintesc de marele Imperiu Otoman: vase metalice, copii dupa sabii turcesti medievale sau flinte folosite acum 500 de ani. Ceramica turca este deosebita, in magazinele specializate gasiti vase pitoresti la preturi foarte mici.

Mai exista un bazar, Bazarul Egiptean, chiar langa Marele Bazar, renumit insa pentru mirodenii.

Citește și:

Si nu trebuie sa ratati cel mai mare centru comercial de tip outlet din Istanbul, Olivium Outlet Center (situat in cartierul Zeytinburnu), care gazduieste, pe cele 4 niveluriale sale, aproximativ 120 de magazine (printre care Mango, Diesel, Mavi, Tommy Hilfiger, Levi's, Little Big etc), si niste preturi extrem de mici.

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.