Setari Cookie-uri

Luna de miere pe cele mai frumoase plaje ascunse ale lumii

Pentru cei mai multi dintre noi definitia vacantei perfecte include si elementele exotice ale unei plaje: nisip alb, valuri azurii si umbrele colorate. Cat de multe ar trebui sa fie aceste umbrele pentru a nu afecta perfectiunea? Pentru ca, orice s-ar spune, o vacanta minunata – mai ales daca vorbim de exotismul insulelor calde – exclude aglomeratia de orice fel.

Pentru cei mai multi dintre noi definitia vacantei perfecte include si elementele exotice ale unei plaje: nisip alb, valuri azurii si umbrele colorate. Cat de multe ar trebui sa fie aceste umbrele pentru a nu afecta perfectiunea? Pentru ca, orice s-ar spune, o vacanta minunata – mai ales daca vorbim de exotismul insulelor calde – exclude aglomeratia de orice fel. Plajele de mai jos, adevarate paradisuri pierdute, sunt la fel de frumoase ca orice alt tarm al lumii bine mediatizat si bine dezvoltat din punct de vedere turistic. Deosebirea este ca aceste locatii nu sunt aproape deloc cunoscute in lumea turistica iar partea buna este ca ratacitorul care va ajunge aici va avea surpriza de a fi primul venit. Fie ca se afla in afara traseelor turistice obisnuite, fie ca se “ascund” la marginea unor statiuni mai mari, aceste locatii la mal de mare au un mare plus: sunt pustii, ofera intimitate, un cadru natural nealterat si multa, foarte multa liniste.

Los Frailes, Ecuador


Singuratice si fascinante, plajele insulelor Los Frailes din Ecuador concureaza prin frumusete cu cele din America de Sud. Insulele, deluroase, sunt acoperite in proportie de 90% de vegetatie tropicala. Plajele au acel ravnit nisip alb extrem de fin, iar apele clare ale Pacificului sunt extrem de calme si primitoare. Inutil a spune ca accesul se poate face doar cu elicopterul sau cu un vas inchiriat iar plajele insulei nu sunt incluse pe niciun fel de traseu sau circuit turistic. Case de oaspeti exista chiar daca nu sunt din categoria de lux. Astfel, pentru o camera dubla in Montaraya Lodge (hotel aflat pe una dintre insule) veti plati in jur de 80 de dolari.


Plaja Porat, Bisevo, Croatia


Iata unul dintre putinele locuri de pe Coasta Dalmata unde veti intalni farmecul secolelor trecute. Pe plaja din Porat nu exista decat un restaurant pescaresc si un bar pe plaja. Micul golf este inconjurat de stanci dar plaja este acoperita cu nisip fin, auriu. Arareori barci cu tursiti veniti de la Vis, pentru excursii optionale de o zi, ancoreaza la tarm dar in general nu zabovesc prea mult.
Plaja Roz, Antigua si Barbuda
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.