Setari Cookie-uri

Luna de miere pe cele mai frumoase plaje ascunse ale lumii

Pentru cei mai multi dintre noi definitia vacantei perfecte include si elementele exotice ale unei plaje: nisip alb, valuri azurii si umbrele colorate. Cat de multe ar trebui sa fie aceste umbrele pentru a nu afecta perfectiunea? Pentru ca, orice s-ar spune, o vacanta minunata – mai ales daca vorbim de exotismul insulelor calde – exclude aglomeratia de orice fel.

Antigua si Barbuda sunt doua insule – stat localizate in estul Marii Caraibelor, la limita cu oceanului Atlantic. Plajele din Barbuda – sora mai mica a insulei Antigua care este intens dezvoltata din punct de vedere turistic – nu este foarte vizitata. Astfel, pe coasta de est a insulei se afla una dintre cele mai frumoase, izolate dar si pustii plaje ale lumii. Plaja Roz – denumita astfel datorita nisipului cu nuante de rosu – este o adevarata incantare pentru proprietarii yahturilor care poposesc cateodata la tarmurile nelocuite.


Wildcat, California


Plaja Pisicii Salbatice se afla la 50 de kilometri nord de San Francisco dar drumul de acces se opreste la 7 kilometri departare astfel incat daca vrei sa ajungi aici nu o poti face decat pe propriile-ti picioare. Accesul mai dificil face din aceasta plaja un loc perfect pentru turistii dornici de intimitate. Coasta este superba, faleza abrupta are nenumarate elemente spectalculoase, nisipul este fin iar Pacificul – mai ales in lunile de vara – este minunat.


Medina, Venezuela



Aceasta plaja plina de palmieri a peninsulei Paria se afla la o distanta de 10 ore de condus de Caracas – capitala Venezuelei. Plaja – cu tot cu hotelurile si localurile sale – este un fel de Vama Veche a anilor ‘90. Accesul dificil precum si multiudinea plajelor turistice din apropiere au dus la izolarea acestui colt de rai populat doar de catre turistii boemi dornici de singuratate, natura si puritate.



Bai Dai, Vietnam



Phu Quoc este cea mai mare insula a Vietnamului si una dintre cele mai deosebite. Aici se afla plajele de la Bai Dai – unde fortele militare interzic in anumite perioade accesul in zona. Insula muntoasa a Phu Quoc este de cateva decenii un motiv de tensiuni militare intre Cambodgia si Vietnam – acesta este unul dintre motivele pentru care nesfarsitele plaje aurii ale Bai Dai au ramas inca pustii. Pe insula se afla si cateva hoteluri destul de modeste dar care ofera tot confortul necesar. O camera dubla, pentru o noapte va va costa in jur de 125 de dolari in varf de sezon (din martie pana in octombrie)
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.