Cum ar fi luna de miere in Insula Capri

Cum ar fi luna de miere in Insula Capri
Kudika
5 Mai 2008

Primul care a descoperit magia acestei insule a Italiei a fost Caesar Augustus care, in anul 29 i.Hr., a oferit orasului Napoli insula Ischia in schimbul micului paradis cu o suprafata de doar 10 kilometri patrati. Capri a fost apoi resedinta imparatului Tiberius, refugiul artistilor renascentisti, locul de odihna al regilor Frantei, iar, mai tarziu, destinatia de vacanta a personalitatilor politice. Astazi, Capri reprezinta una dintre cele mai exclusiviste, dar si stilate obiective ale mapamondului.

Insula Capri - pentru imparati, poeti si multimiliardari

Primul care a descoperit magia acestei insule a Italiei a fost Caesar Augustus care, in anul 29 i.Hr., a oferit orasului Napoli insula Ischia in schimbul micului paradis cu o suprafata de doar 10 kilometri patrati. Capri a fost apoi resedinta imparatului Tiberius, refugiul artistilor renascentisti, locul de odihna al regilor Frantei, iar, mai tarziu, destinatia de vacanta a personalitatilor politice. Astazi, Capri reprezinta una dintre cele mai exclusiviste, dar si stilate obiective ale mapamondului. Nu este o destinatie ieftina, dar insula stie sa-si rasplateasca turistii din plin...

Cateva indicii

Capri se afla in Golful Napoli, intre Cape Miseno si Amalfi. Aceasta mica insula are o populatie de doar 12.000 de locuitori (cat cea a orasului Sinaia), dar este vizitata anual de aproape jumatate de milion de turisti. Descoperita din timpuri stravechi, Capri nu a incetat niciodata sa exercite o atractie fantastica pentru turistii tuturor secolelor. Datorita originii sale calcaroase, relieful este unul spectaculos, cu stanci iesite din mare, faleze abrupte si arcuri naturale. Acest peisaj desprins parca dintr-un tablou exotic este completat de o vegetatie luxurianta, ametitoare si incredibil de bogata. Adaugati case luxoase construite in trepte, stradute abrupte, gradini si sosele suspendate, magazine si buticuri de lux cu aer medieval, un castel, vile romane si ruine grecesti, iahturi si vase de croaziera, si imaginea formata tot nu va atinge frumusetea realitatii.

Mica incursiune in trecut

Daca ajungi in Capri, nu poti trece cu vederea atractiile istorice si culturale care dau acestei insule un plus de farmec si o doza fascinanta de spiritualitate. Capri a fost dintotdeauna un loc ravnit de mai marii lumii, iar castelele, forturile, ruinele grecesti sau vilele romane sunt marturia popularitatii acestui paradis pierdut si redescoperit de zeci de ori. Mai intai, insula a fost populata de greci. Si astazi mai exista in Anacapri si Capri (cele doua orase importante ale insulei) cateva ruine care atesta prezenta coloniilor elene in zona. Imparatul Agustus a fost primul care a ales ca loc de refugiu aceasta insula din sudul Italiei. Succesorul sau, imparatul Tiberius, a petrecut aici 10 ani si a construit 12 vile in semn de recunostinta fata de cei 12 zei ai Olimpului. Mai tarziu, Capri a devenit destinatia aristocratiei italiane, britanice si franceze. Bourbonii secolului al XVIII-lea veneau aici la vanatoare de prepelite, iar, un secol mai tarziu, artisti, poeti si personalitati economice (Krupp, Axel Munthe si altii) si-au gasit inspiratia sau odihna pe plajele calcaroase ale insulei.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri