Setari Cookie-uri

Cum ar fi luna de miere in Insula Capri

Primul care a descoperit magia acestei insule a Italiei a fost Caesar Augustus care, in anul 29 i.Hr., a oferit orasului Napoli insula Ischia in schimbul micului paradis cu o suprafata de doar 10 kilometri patrati. Capri a fost apoi resedinta imparatului Tiberius, refugiul artistilor renascentisti, locul de odihna al regilor Frantei, iar, mai tarziu, destinatia de vacanta a personalitatilor politice. Astazi, Capri reprezinta una dintre cele mai exclusiviste, dar si stilate obiective ale mapamondului.

Relaxare, natura, shopping - totul in note de lux


Insula Capri, aflata in marea Tireniana, are doua orase principale: Capri, localitate aflata pe coasta de est, si Anacapri, orasel situat pe coasta de vest. Cele doua orase sunt unite de 784 de trepte sapate in stanca, urcate si coborate ca intr-un ritual de majoritatea turistilor veniti aici. Farmecul si magia acestei insule nu constau numai in peisajele de o frumusete divina, ci si in numeroasele facilitati turistice care au urcat acest nume in topul destinatiilor de lux. Principala activitate este turismul – pe aceasta insula care masoara sase kilometri lungime si doi latime exista peste 50 de hoteluri! Cele doua orase principale, precum si portul Marina Grande, situat pe coasta de nord, sunt pline de muzee, restaurante, parcuri, gradini, centre Spa, cluburi, discoteci, localuri pitoresti, crame, parfumerii sau mici buticuri cu produse traditionale.


Natura: suprema provocare


Grota Albastra (Grotta Azzura) este atractia suprema a insulei. Aceasta minune a naturii se afla in apropierea orasului Anacapri si a reprezentat mult timp, pentru localnici, un loc primejdios. Secole de-a randul s-a crezut ca insula este lacasul spiritelor rele, al duhurilor nevazute sau refugiul piratilor cu sange rece, dar fara scrupule. Grotta Azzura este o pestera naturala umpluta pe jumatate cu apa. Vizitarea ei se face doar in barci speciale, care pot fi inchiriate din micul port din apropiere. Frumusetea aceste grote consta in efectele superbe pe care lumina le are asupra peretilor si valurilor. Razele soarelui nu patrund aici direct, ci se reflecta in apa. Din nefericire, Grotta Azzura nu poate fi vizitata decat atunci cand marea este foarte linistita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.