Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere intr-o lume de basm

Cu cele peste 3000 de castele ale sale, Scotia este la ora actuala una dintre cele mai romantice destinatii ale lumii. Prea putin cunoscuta de publicul larg, aceasta tara, parte a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, atrage doar o anumita categorie de vizitatori.

Cu cele peste 3000 de castele ale sale, Scotia este la ora actuala una dintre cele mai romantice destinatii ale lumii. Prea putin cunoscuta de publicul larg, aceasta tara, parte a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, atrage doar o anumita categorie de vizitatori. Peisajele de o frumusete aproape salbatica, esentele tari, dar si preturile cu mult peste medie au rezultat un segment turistic destul de exclusivist. Clientii Scotiei sunt turistii initiati – cei dornici nu atat de vacante relaxante cat de experimentarea stilului, a clasei si luxului, a unei vacante daca nu regale, atunci cel putin nobiliare. Multe dintre castelele medievale ale Scotiei sunt astazi ori resedinte ale burgheziei contemporane, ori hoteluri sau case de oaspeti. Cadrul natural aparte in care acestea au fost construite, luxul si confortul dar si atmosfera veche, medievala, te fac sa te simti ca un adevarat cavaler. Singura potentiala problema este cea a banilor. Dar, daca ii ai, cu siguranta Scotia reprezinta una dintre cele mai bune investitii.

Citește și:

Ackergill

Aflat pe coasta de nord-est a Scotiei, la doar cateva zeci de metri de ocean, Castelul Ackergill, construit in secolul al XV-lea reprezinta astazi unul dintre cele mai in voga refugii de vacanta pentru turistii englezi. Ackergill are 25 de dormitoare de lux puse la dispozitia clientilor sai, 12 luni pe an. Castelul nu dispune nici de bar, nici de receptie sau restaurant ci, de o bucatarie cu aer medieval, o sala de mese si valeti care indeplinesc orice comanda. Printre activitatile puse la dispozitia clientilor se numara pescuitul, echitatia, golful si alte jocuri “de societate”. Pretul pentru trei nopti de cazare (sunt incluse cele trei mese, bauturile, unele activitati in si out-door precum si alte facilitati) ajunge la 630 de lire sterline. Mai multe despre acest castel gasiti

Amhuinnsuidhe

Denumirea sa inseamna “cel asezat pe rau”. Si intradevar, castelul Amhuinnsuidhe este asezat pe o insula artificiala aflata intre un canal de navigatie si mare. Hotelul are un domeniu de 55.000 de acri, suprafata acoperita de gradini, parcuri si paduri. Oaspetii pot pescui pe mare, pe tarmurile acoperite cu nisip sau pot incerca o partida de vanatoare. Exista in castel sali de pictura, o biblioteca impresionanta si personal specializat angajat pentru a tine cursuri de desen sau gatit. In timpul iernii castelul este inchis (din noiembrie si pana in aprilie) iar in timpul verii cinci nopti de cazare cu totul inclus (masa, bauturi si activitatile specifice) va vor costa, de persoana, aproximativ 900 de lire sterline.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.