Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere intr-o lume de basm

Cu cele peste 3000 de castele ale sale, Scotia este la ora actuala una dintre cele mai romantice destinatii ale lumii. Prea putin cunoscuta de publicul larg, aceasta tara, parte a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, atrage doar o anumita categorie de vizitatori.

Balfour

Incredibil de izolat, acest castel a fost construit in urma cu patru secole pe insula Shapinsay, insula aflata intre Oceanul Atlantic si Marea Nordului. Accesul se face cu yachtul sau cu ajutorul vaselor de croaziera. Magicul castel le are pe toate: un autentic aer medieval, un cadru natural perfect – insula are atat faleze abrupte cat si tarmuri domoale, si un lux care satisface orice pretentios. O camera dubla porneste insa de la 190 de lire sterline pe noapte (cu masa de seara si micul-dejun inclus).

Stuard

Proprietarul, Charles Stuard, a investit 15 ani si o avere pentru a renova acest castel vechi de 400 de ani care ramasese abandonat, in ruina, pentru aproape trei secole. Stuard se afla in top 10 cele mai frumoase castele ale Europei intr-un material publicat in 2007 de catre cei de la Trip Advisor. In interior, castelul este o adevarata opera de arta. S-au pastrat mare parte din piesele de mobilier vechi iar incalzirea se face exclusiv prin gaz sau cu ajutorul lemnelor. Toate camerele au seminee iar aerul boem al castelului este completat de parcurile si gradinile a caror structura originala a fost pastrata. O camera dubla va va costa minim 390 de lire sterline. Mai multe despre acest castel gasiti aici.

Citește și:

Duns

Acest hotel-castel de patru stele a fost construit in secolul al XIV-lea in mijlocul a 1700 de acri de padure. Domeniul castelului are si astazi aceeasi suprafata iar oaspetii acestei “fortarete” a evului mediu se pot bucura de toata grandoarea acestui parc natural extrem de bine conservat. Castelul are doar 12 apartamente dotate si utilate cu toata tehnica si facilitatile secolului XXI. O camera dubla poate fi inchiriata cu aproximativ 300 de lire steriline pe noapte.Mai multe detalii despre acest castel gasiti aici.

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.