Setari Cookie-uri

Luna de miere va fi un vis... real

Coasta Amalfi este, pe buna dreptate, una dintre cele mai luxoase, populare si dezvoltate destinatii turistice ale lumii. Angelina Jolie, Colin Farwell, Anthony Hopkins sunt doar cateva dintre vedetele care au ales sa-si petreaca macar o vacanta pe una dintre cele mai spectaculoase linii de tarm ale lumii. Inca din secolul al XVIII-lea, Amalfi si-a castigat o oarecare popularitate in randul primilor turisti ai lumii. Secolul XX a fost cel care a determinat insa orientarea definitiva a acestei regiuni catre turismul high class. Frumusetea naturala a acestui colt de paradis care se afla pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO -, dar si investitiile majore in turismul de lux au transformat cele cateva statiuni ale Coastei in adevarate perle de tezaur turistic italian. Coasta Amalfi este sinonima luxului, frumusetii naturale, excentrismului si preturilor exorbitante.

Coasta Amalfi este, pe buna dreptate, una dintre cele mai luxoase, populare si dezvoltate destinatii turistice ale lumii. Angelina Jolie, Colin Farwell, Anthony Hopkins sunt doar cateva dintre vedetele care au ales sa-si petreaca macar o vacanta pe una dintre cele mai spectaculoase linii de tarm ale lumii. Inca din secolul al XVIII-lea, Amalfi si-a castigat o oarecare popularitate in randul primilor turisti ai lumii. Secolul XX a fost cel care a determinat insa orientarea definitiva a acestei regiuni catre turismul high class. Frumusetea naturala a acestui colt de paradis – care se afla pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO -, dar si investitiile majore in turismul de lux au transformat cele cateva statiuni ale Coastei in adevarate perle de tezaur turistic italian. Coasta Amalfi este sinonima luxului, frumusetii naturale, excentrismului si… preturilor exorbitante.

Citește și:

Cunoscuta in Italia drept Costiera Amalfitana aceasta zona turistica se afla in partea sudica a Peninsulei Sorrentine, in provincia Salerno. Linia de coasta care se identifica cu regiunea Amalfi se intinde intre orasele Positano – la vest si Vietri sul Mare - la est. Intreaga coasta, extrem de abrupta si cu niste peisaje absolut fantastice, este strabatuta de o sosea care pe alocuri a fost sapata in stanca sau cocotata pe poduri si cornise. Acest drum este el singur o atractie turistica datorita peisajelor sublime si a multiplelor curbe de nivel care dau un plus de spectacular oricarei plimbari.

Intre minunile naturii si interventiile omului

Amalfi intrece prin spectacular multe dintre destinatiile de rutina ale continentului european. Muntii Lattari, cu inaltimi de pana la 700 de metri pe linia taramului (si pana la 1400 de metri in interiorul peninsulei), plonjeaza abrupt in Marea Tireniana care este extrem de limpede si calda tot timpul verii. Pe acesti versanti abrupti au fost sapate in stanca gradini suspendate, sosele, hoteluri, alei cu trepte – de fapt orasele intregi, cu biserici, muzee si strazi, orase 100% turistice care datorita pozitionarii lor cel putin ciudate au devenit, de-a lungul ultimelor decenii, adevarate statiuni de lux.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.