Setari Cookie-uri

Luna de miere va fi un vis... real

Coasta Amalfi este, pe buna dreptate, una dintre cele mai luxoase, populare si dezvoltate destinatii turistice ale lumii. Angelina Jolie, Colin Farwell, Anthony Hopkins sunt doar cateva dintre vedetele care au ales sa-si petreaca macar o vacanta pe una dintre cele mai spectaculoase linii de tarm ale lumii. Inca din secolul al XVIII-lea, Amalfi si-a castigat o oarecare popularitate in randul primilor turisti ai lumii. Secolul XX a fost cel care a determinat insa orientarea definitiva a acestei regiuni catre turismul high class. Frumusetea naturala a acestui colt de paradis care se afla pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO -, dar si investitiile majore in turismul de lux au transformat cele cateva statiuni ale Coastei in adevarate perle de tezaur turistic italian. Coasta Amalfi este sinonima luxului, frumusetii naturale, excentrismului si preturilor exorbitante.

Amalfi, Positano, Ravello, Minori si Sorrento su fost, in trecut mici asezari de pescari pentru ca astazi sa ajunga unele dintre cele mai frumoase statiuni ale rivierei italiene.

Cocotate deasupra marii, aceste orasele – cu o populatie ce rareori depaseste 5000 de locuitori – sunt adevarate comori nationale datorita arhitecturii tipic mediteraneene, a vegetatiei bogate si a unui cadru natural cu adevarat unic in intreaga lume.
Amalfi si Positano sunt cele doua orasele minune ale coastei. Ambele au porturi, muzee, zeci de hoteluri, restaurante si parcuri sau gradini.

Ravello este poate cea mai romantica dintre statiunile de pe coasta Amalfi, iar la Minori exista vestigii romane cu o vechime de 2000 de ani. De fapt, intreaga coasta are o latura istoric-arheologica destul de bine dezvoltata deoarece se pare ca romanii au fost primii turisti incantati de minunile acestui tarm – in ultimele decenii pe intreaga coasta italiana au fost dezgropate ruinele unor vile ale clasei superioare din Imperiul Roman.

Citește și:

Atractii, preturi si oferte

Inclinarea mare a pantei, cladirile sapate efectiv in versant, gradinile bogate si vegetatia luxurianta, golfurile romantice, grotele albastre si nisipul fin al plajelor a transformat aceasta coasta a Italiei intr-unul dintre cele mai aglomerate locuri ale planetei. In lunile de varf – iulie si august – intreaga zona este plina de turisti. Septembrie si octombrie sunt luni in care atat afluxul turistic cat si preturile scad usor.

Fiecare dintre statiunile Coastei Amalfi are un port propriu din care, zi de zi, pleaca ambarcatiuni catre insula Capri sau restul statiunilor de pe Coasta. Pretul unui bilet variaza intre 15 si 90 de euro – in functie de destinatia calatoriei si serviciile oferite pe vas.
Atat oraselul Amalfi cat si Positano, Ravello, Minori si Sorrento au muzee, galerii de arta, catedrale si biserici vechi. Toate statiunile din zona sunt extrem de bine dezvoltate turistic dar, in general, hotelurile de lux practica preturi cu mult peste posibilitatile unui buget mediu. Totusi, o alternativa mai ieftina o reprezinta vilele particulare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.