Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in insula celor mai frumoase dorinte

Corfu nu este o destinatie misterioasa. Nu aparent. De fapt, de-a lungul anilor, insula din vestul Greciei a fost promovata si ultrapromovata de cam toate agentiile de turism din Romania. De aceea asteptarile mele, inainte de a pleca, nu erau extrem de mari. Nu-mi plac locurile aglomerate, intens cosmetizate turistic, peisajele plastificate unde turismul de masa a inlocuit esentele locale. Corfu imi parea din Romania o insula frumoasa, plina de hoteluri scumpe si plaje inguste, aglomerate la randul lor de cearceafuri, prosoape si turisti din toate colturile Europei. Acum, dupa 10 zile petrecute pe aceasta insula minune, nu pot spune decat ca vacanta de pe Insula Verde a fost cea mai frumoasa dintre toate vacantele mele. Dincolo de orice asteptari, Corfu este insula peisajelor salbatice, a oamenilor simpli, a preturilor bune si a plajelor pustii.

Rent a car, rent a moto, rent ieftin si negociabil

Corfu are peste 50 de statiuni, astfel incat posibilitatile de cazare sunt extrem de numeroase. Indiferent unde nimeriti, regula de aur este urmatoarea – nu ramaneti doar acolo. Intreaga insula este superba si merita vizitata. Toate aceste statiuni au centre de inchiriat masini, atv-uri, scutere sau motociclete. Preturile sunt extrem de bune iar investitia merita. Coasta de vest a insulei in special, merita vizitata “in detaliu” iar partea de nord este o adevarata minune. Negocierea este permisa in momentul in care inchiriati fie o masina, fie alt mijloc de transport. In general cu 60 de euro veti putea inchiria un autoturism pentru trei, patru zile. Un atv costa aproximativ 40 de euro pentru aceeasi perioada.

Serpentine, drumuri bune dar inguste, asigurare obligatorie

Citește și:

Permisul de conducere si buletinul sunt singurele acte necesare inchirierii unei masini sau a unui atv. Inainte insa de a semna contractul, “asigurati-va” cu o asigurare completa. Drumurile sunt bune, dar extrem de inguste, iar daca asigurarea masinii este incompleta sau doar partiala, o simpla zgarietura v-ar putea falimenta. Asigurarea este destul de scumpa (aproximativ 6 euro pe zi) dar merita facuta. Urmatorul pas este achizitionarea unei harti pe care veti da aproximativ 1 euro. Este posibil sa vi se ceara 5. Noi am patiti-o. Nu dati mai mult de un euro jumate pentru ca in general aceste harti pliante se gasesc la toate buticurile.

Obiective de top

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.