Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in insula celor mai frumoase dorinte

Corfu nu este o destinatie misterioasa. Nu aparent. De fapt, de-a lungul anilor, insula din vestul Greciei a fost promovata si ultrapromovata de cam toate agentiile de turism din Romania. De aceea asteptarile mele, inainte de a pleca, nu erau extrem de mari. Nu-mi plac locurile aglomerate, intens cosmetizate turistic, peisajele plastificate unde turismul de masa a inlocuit esentele locale. Corfu imi parea din Romania o insula frumoasa, plina de hoteluri scumpe si plaje inguste, aglomerate la randul lor de cearceafuri, prosoape si turisti din toate colturile Europei. Acum, dupa 10 zile petrecute pe aceasta insula minune, nu pot spune decat ca vacanta de pe Insula Verde a fost cea mai frumoasa dintre toate vacantele mele. Dincolo de orice asteptari, Corfu este insula peisajelor salbatice, a oamenilor simpli, a preturilor bune si a plajelor pustii.

Centrul orasului Corfu seamana cu un labirint de stradute inguste si intortocheate. Trepte te coboara si te urca printre casele colorate cu geamuri larg deschise. La fiecare colt de strada, mai ales in timpul sezonului turistic, se afla zeci de buticuri si tarabe cu fel de fel de maruntisuri. Bauturi traditionale, sapunuri de masline, faianta pictata, brelocuri, tablouri, mici barcute de lemn – toate asezate in gramezi, asteptand sa fie cumparate de sutele, miile de turisti plimbareti. Tot centrul este impanzit de terase in aer liber cu preturi relativ rezonabile. Oamenii zambesc, fac fotografii, cumpara suveniruri, vorbesc, se plimba. Kerkyra este un oras extrem de frumos ziua, dar fascinant noaptea cand luminile se aprind la ferestre, felinarele pe strazi si intreg portul este stralucitor datorita zecilor de yachturi de lux ancorate langa tarm. Ambele fortarete pot fi vizitate si noaptea…gratis. Muzeele din interiorul lor nu sunt insa deschise decat pana la ora 19.00.

Citește și:

Plaje de top

In cele zece zile petrecute in Corfu sunt absolut convinsa ca nu am acoperit nici macar cu privirea jumatate din plajele insulei. Din cele vazute insa, plajele din Paleokastritsa, Logos, Sidari si Pelekas m-au impresionat cel mai mult. Toate se afla pe coasta de vest, acolo unde tarmul este nisipos. Toate te cutremura prin frumusetea lor si prin acea atmosfera deconectanta, extrem de relaxanta, care te face sa uiti de orice cotidian suparator.

Sidari si Paleokastritsa

Statiunea Sidari se afla in nord-vestul insulei si este cunoscuta pentru incredibilele sale formatiuni calcaroase. Canal d’Amour este mandria regiunii. Acest loc al indragostitilor este de fapt un golfulet “prins” intre doua formatiuni albe de calcar. Numeroase terase si plaje cu sezlonguri si umbrelute strajuiesc intreaga plaja. Ca peste tot pe insula Corfu, inchirierea unui sezlong costa – variabil in functie de locatie – intre 1 si 2 euro pe zi.

Citește și:

Paleokastritsa, aflata tot pe coasta de vest, la sud de Sidari este… greu de descris. Alcatuita din mai multe golfulete strajuite de stanci care plonjeaza abrupt in mare, statiunea se mandreste cu peste 30 de plaje de marimi diferite. Poti inchiria un shijet, o barca sau o hidrobicicleta si astfel poate vei cuprinde intreaga frumusete a acestei asezari. Sau poti face o plimbare pana la belvedere unde vei avea o panorama completa a statiunii.

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.