Setari Cookie-uri

Paseste in luna de miere pe urmele lui Che Guevara

Vacantele pot fi petrecute in multe feluri. Insa pentru cei cu spirit aventurier exista o destinatie care nu ar trebui ratata: Cuba. Toata lumea a auzit 'ceva' despre Cuba, stie diverse povesti si mituri autohtone. Daca ar fi sa cautam un inceput legendar, ar trebui sa pornim de la 1492, Conquest of paradise, cand Columb se afla in cautarea lumii noi si a ajuns in apropierea insulei, revendicand-o in numele Spaniei. Insa acest lucru nu a fost niciodata pe deplin confirmat si a ramas mai mult o semnificatie simbolica.

Desi la prima vedere nu pare cea mai indicata destinatie de vacanta, din pricina regimului comunist sub care se afla, veti ramane surprinsi de posibilitatile de relaxare si distractie pe care aceasta tara le ofera. Daca sunteti in cautarea unei plaje exotice unde puteti petrece cele mai frumoase zile in stralucirea soarelui si a valurilor calde ale marii, una din cele mai bune optiuni este Varadero. Cea mai mare statiune, care a cunoscut si una dintre cele mai rapide dezvoltari, insula Varadero masoara 23 de kilometri lungime si este separata de Cuba printr-un canal realizat partial atropic. Numarul mare de plaje si apa ca oglinda fac pe orice ajunge aici sa creada ca a descoperit paradisul.

In ceea ce priveste cazarea si serviciile, exista un numar mare de hoteluri din oferta carora serviciul all-inclusive nu lipseste.

Capitala Cubei, Havana, este impresionanta. O singura zi nu este de ajuns pentru a putea vizita tot ceea ce ofera. Orasul cuprinde o 'zona veche', multe muzee, catedrale si piete, stilul de viata de aici fiind probabil socant pentru turisti, cultura si civilizatia lor diferite creand nota discordanta datorita amestecului si influntelor spaniole, americane, africane si ale amerindienilor.

Citește și:

Cuba este o destinatie de vacanta care nu merita ratata si chiar daca drumul este destul de costisitor, ceea ce veti gasi acolo compenseaza cu siguranta costul. Odata ajunsi aici, nu uitati de renumitele trabucuri cubaneze.

Articol de Andrei Dutulescu

Sursa: Yuppy.ro

Citeste mai multe articole pe Yuppy:

Sfarsitul verii in capitala Rusiei

Bangkok: exotic, enigmatic, socant

Rendez-vous in Parisul Oriental

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.