Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere printre fascinantele peisaje ale Austriei

Numarul turistilor romani care isi vor petrece vacanta de iarna in strainatate va creste anul acesta cu 35%. Si pentru ca Austria va fi in ultimul anotimp al anului ce a fost Grecia pentru vara turistica romaneasca adica numarul 1 in topul cererilor si ofertelor - este normal sa ne concentram atentia asupra acestui paradis al schiorilor de pretutindeni. Atentia insa. Sa spui ca Austria este o destinatie pregatita exclusiv pentru pasionatii sporturilor albe poate fi o afirmatie incompleta si deci eronata. Chiar daca nu sunteti initiati in aceste sporturi, landurile austriece, pregatite perfect din punct de vedere turistic, au o multime de alte atractii de care puteti profita.

Numarul turistilor romani care isi vor petrece vacanta de iarna in strainatate va creste anul acesta cu 35%. Si pentru ca Austria va fi in ultimul anotimp al anului ce a fost Grecia pentru vara turistica romaneasca – adica numarul 1 in topul cererilor si ofertelor - este normal sa ne concentram atentia asupra acestui paradis al schiorilor de pretutindeni. Atentia insa. Sa spui ca Austria este o destinatie pregatita exclusiv pentru pasionatii sporturilor albe poate fi o afirmatie incompleta si deci eronata. Chiar daca nu sunteti initiati in aceste sporturi, landurile austriece, pregatite perfect din punct de vedere turistic, au o multime de alte atractii de care puteti profita.

Austria – numarul 1 in turismul de iarna

Exista trei motive evidente pentru care, la fel ca si anul trecut, Austria va fi destinatia numarul unu in topurile romanesti. In primul rand raportul calitate&pret, extrem de bun in comparatie cu alte oferte. Austria se distinge prin tarife relativ bune datorate de fapt si distantei mici. Ca sa ajungem la al doilea motiv – exact aceasta distanta redusa permite turistilor organizarea vacantelor pe cont propriu si eliminarea costului biletelor de avion. Mergand pe acelasi principiu, agentiile de turism promoveaza cu precadere oferte de masa si cazare, lasand transportul pe seama turistilor. Si, ca sa ajungem si la al treilea dar nu si cel mai neimportant motiv, vecinatatea Austriei nu poate fi decat un motiv de bucurie. Aceasta tara din centrul Europei este de neintrecut pe continent in materie de partii, sporturi de iarna si activitati de gen.

Citește și:

Pentru ca cifrele vorbesc

Daca inca nu te-ai convins ca Austria este una dintre cele mai bune alternative pentru petrecerea vacantei de iarna, iata cateva informatii care, poate, te vor convinge.

Doua treimi din suprafata Austriei este acoperita de muntii Alpi – nu este deci de mirare ca sporturile de iarna se practica la superlativ si nici ca, mai pe la toate olimpiadele de iarna, austriecii isi revendica majoritatea medaliilor. Austria are aproximativ 22.000 de kilometri de partie si circa 800 de statiuni montane de schi si snowboard. Sezonul dureaza din decembrie si pana in aprilie dar in unele locuri se poate schia si mai tarziu, in vara, datorita ghetarilor. Tot segmentul tursitc de iarna este extrem de bine dezvoltat. Piste nocturne, instalatii prin cablu, zapada artificiala, partii comune cu Elvetia, mii de cabane, restaurante si apres schiuri, zeci de scoli atestate si alte sute de instructori profesionisti gata sa te invete tot ceea ce trebuie sa stii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.