Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere printre fascinantele peisaje ale Austriei

Numarul turistilor romani care isi vor petrece vacanta de iarna in strainatate va creste anul acesta cu 35%. Si pentru ca Austria va fi in ultimul anotimp al anului ce a fost Grecia pentru vara turistica romaneasca – adica numarul 1 in topul cererilor si ofertelor - este normal sa ne concentram atentia asupra acestui paradis al schiorilor de pretutindeni. Atentia insa. Sa spui ca Austria este o destinatie pregatita exclusiv pentru pasionatii sporturilor albe poate fi o afirmatie incompleta si deci eronata. Chiar daca nu sunteti initiati in aceste sporturi, landurile austriece, pregatite perfect din punct de vedere turistic, au o multime de alte atractii de care puteti profita.

Cele doua zone sunt recunoscute pentru partiile lor la nivel mondial. Zecile de statiuni ce dezervesc turismul montan al zonei imbina perfect latura sportiva cu cea mai comoda, a hotelurilor confortabile, centrelor comerciale generoase si activitaltilor alternative de tipul golfului pe gheata, patinajului s.a.

Kasberg, Hochficht, Semmering si Dachstein sunt doar cateva dintre cele mai celebre statiuni ale regiunii. Aici pot fi gasite atat partii pentru avansati cat si pentru incepatori.

Salzburg si Carintia

Cele doua zone sunt apreciate de schiorii de toate varstele si nationalitatile datorita multitudinii de partii si statiuni. Carintia - Franz Klammer-Abfahrt spre exemplu este o partie neagra – de dificultate medie – cu o lungime de pestre trei kilometri si cu o diferenta de nivel de aproape 800 de metri. Inclinatia in unele segmente este de 70% iar partia din regiunea Carintia a reprezentat una dintre cele mai importante “probe” la jocurile olimpice. Dintre statiunile cele mai populare ale celor doua regiuni merita mentionate: Katschberg, Nassfeld-Hermagor, Obertauern si Zell am See-Kaprun.

Citește și:

Preturi si oferte

In general, inainte de a porni la drum trebuie sa luati in calcul trei variabile: cazarea, masa si schipassul. Daca va decideti sa calatoriti pe cont propriu, fara a apela la serviciile unei agentii de turism, atunci rezervati o cabana, o vila sau un apartament, o camera la un hotel sau la o pensiune. Va trebui sa platiti un avans variabil. Drumul poate fi si el problematic dar daca dispuneti de o masina personala sau plecati intr-un grup de mai multe masini, costurile combustibilului se imaprt la numarul de persoane “participante”.

Daca nu aveti masa inclusa in pretul de cazare…nu uitati ca multe dintre cabanele montane dispun de bucatarie proprie astfel incat solutia cea mai ieftina este sa opriti la cel mai apropiat supermarket de unde sa va faceti proviziile. Costurile schipassului variaza in functie de zona si numar de zile. Pentru o singura zi un schipass va va costa 30-35 de euro. Cea mai convenabila este insa cartela valabila pe cinci zile.

Citește și:

Recomandare: Daca schiati si aveti sapte zile la dispozitie nu va luati un schipass de sapte zile pentru ca… putini sunt cei care rezista fizic la atatea zile de schi consecutiv. Un program de tipul 2 zile schi/ 1 zi pauza ar fi cel mai potrivit.

Sursa: Lazy.ro

TOP – Cele mai ieftine vacante de weekend

S-au lansat ofertele low cost pentru toamna-iarna

Revelion 2009 – Oferte de la 400 de euro la 4 zerouri

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.