Luna de miere pe taramuri sfinte

Luna de miere pe taramuri sfinte

Intr-un loc in care mai bine de 3000 de ani de istorie se impletesc cu realitatile secolului 21 avem de descoperit atatea locuri minunate, de ascultat atatea povesti si de experimentat atatea lucruri noi incat nu ne poate ajunge niciodata o singura vacanta... V-am pregatit un ghid aproape complet, extrem de util celui care isi doreste sa descopere Israelul.

Eilat - de la port strategic la paradis estival si centru al vietii de noapte

Cel mai important oras Israelian la Marea Rosie este portul Eilat. Pozitionarea sa strategica a facut din Eilat un port extrem de important atat pentru evrei, cat si pentru romani, arabi, cruciati si toti cei care au stapanit de-a lungul istoriei acest colt de lume. Orasul modern Eilat a fost construit in 1950 si dezvoltarea sa turistica a inceput in ani 60. Astazi orasul este un adevarat paradis turistic. Aici merg israelienii la mare vara si aici sunt atrasi in restul anului o multime de turisti europeni si americani in cautarea unor vacante intr-un climat cald si primitor. Eilat este considerat azi centrul petrecerilor din zona Marii Rosii. Plajele sale superbe, strajuite de palmieri exotici si pline de femei frumoase au transformat Eilatul intr-un paradis al celor dornici sa se bronzeze si sa se racoreasca in mare. Noaptea orasul devine un adevarat festival unde petrecerile pe plaja sunt o obisnuinta. Aflat la Marea Rosie, a carei temperatura nu coboara niciodata sub 19 grade Celsius, Eilatul ofera conditii exceptionale de snorkeling celor interesati de recifii de corali si pestii tropicali ce ii populeaza. "Coral World" este un parc acvatic care iti poate taia respiratia cu colectiile si peisajele sale marine. Este situat la 7 km sud de Eilat, in Rezervatia Naturala Coral Beach, unde puteti ajunge cu autobuzul Nr. 15.

Reciful Delfinilor din Eliat este un loc unic in Israel si in intreaga lume. Aici aveti parte de peisaje superbe, de plaje izolate si de sansa unica de a innota alaturi de delfini in habitatul lor natural. Merita sa vizitati si King\'s City un parc tematic ultratehnologizat, bazat pe povesti din Biblie. Si daca vreti sa experimentati in mod direct povestile biblice, Eilat este un excelent punct de pornire catre atractiile turistice clasice din Israel.

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri