Setari Cookie-uri

Luna de miere pe taramuri sfinte

Intr-un loc in care mai bine de 3000 de ani de istorie se impletesc cu realitatile secolului 21 avem de descoperit atatea locuri minunate, de ascultat atatea povesti si de experimentat atatea lucruri noi incat nu ne poate ajunge niciodata o singura vacanta... V-am pregatit un ghid aproape complet, extrem de util celui care isi doreste sa descopere Israelul.

Trebuie sa stiti ca o serie de state arabe si islamice refuza intrarea in tara a persoanelor care au intrat in Israel. Afganistan, Algeria, Iran, Iraq, Kuweit, Liban, Libia, Arabia Saudita, Somalia, Sudan, Siria, si Yemen sunt tarile care blocheaza accesul cetatenilor ce au ivizitat Israelul. Puteti avea probleme si daca veti incerca sa intrati in Pakistan, Qatar, Oman, Bahrain, Emiratele Arabe Unite (Dubai), Algeria, Maroc, Tunisia, Indonesia, Malaysia sau Brunei, dupa ce aveti stampila statului Israel pe pasaport. Chiar daca sunteti un cetatean european cu origini arabe, sunt sanse mari sa nu mai fiti primiti intr-una din aceste tari dupa vzitarea Israelului si asta in special fiindca stampila de pe pasaportul dvs echivaleaza cu acceptarea existentei Israelului ca stat. Solutia cea mai eleganta, in caz ca planuiti sa intrati intr-una din aceste tari arabe sau islamice pana la schimbarea pasaportului cu care patrundeti in Israel, ar fi sa rugati ofiterii vamali israelieni sa va puna stampila pe o pagina alba in loc de pasaport. Daca ati patruns in Israel pe cale terestra, anumite tari precum Libanul si Siria verifica stampilele de la punctele de frontiera adiacente celor Israeliene, precum cele din Taba in Egipt sau Arava in Iordania. In acest caz solutia ramane schimbarea pasaportului!

Citește și:

La fel de adevarat este si ca vamesii israelieni sunt foarte suspiciosi relativ la persoanele care sosesc din tari arabe, insa mai mult decat o cercetare amanuntita care poate dura de la cateva minute la cateva ore, nu aveti ce sa patiti.

Transferurile si pauza de Shabbat

De la aeroport poti ajunge la Ierusalim cu autobuzul 947 (circula din 20 in 20 de minute de la 07:00 am pana la 21:00). Catre Tel Aviv poti lua trenul care circula din jumatate in jumatate de ora in timpul zilei si din ora in ora in timpul noptii. Din Tel Aviv catre alte destinatii din tara poti merge cu trenul, autobuzul sau masina. Retineti ca nici un mijloc de transport public nu este disponibil de Shabbat (de Vineri dupa masa pana Sambata dupa asfintit).
Daca va planuiti sa ajungeti in Israel cu vaporul, nu va fi foarte la indemana. Veti putea sa ajungeti din Cipru, mai exact din Limassol in Haifa, insa numai la bordul vaselor de croaziera.
Daca ajungeti in Israel in timpul Sabbath-ului, veti putea sa va deplasati numai cu taxiurile private si destul de scumpe sau cu o masina inchiriata. In Haifa si Eilat insa exista servicii de transport pentru turisti, care functioneaza si Sambata.

Citește și:

Sursa: Lazy.ro

Citeste si alte articole pe Lazy. Noi iti recomandam:

Descopera Viena in 3 zile

Top 10 cele mai sexy insotitoare de bord

10 minuni de vizitat in Tunisia

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.