Setari Cookie-uri

Luna de miere in cele mai optimiste tari din lume

Daca nu locuiti intr-una din cele mai optimiste tari din lume, fara indoiala ca macar din cand in cand simtiti nevoia sa evadati pentru a cunoaste oameni cu adevarat fericiti. Va invitam sa descoperiti care sunt cele mai optimiste 10 tari din lume, conform unui studiu realizat de Universitatea din Leicester (Marea Britanie).

Populatie: 8,2 milioane locuitori
Speranta de viata: 79 ani
PIB/pe cap de locuitor: 22.200 euro

O alta destinatie alpina exclusivista, Austria reprezinta o explozie de peisaje de o frumusete rar intalnita, putandu-se mandri, totodata, si cu o mostenire culturala impresionanta. La fel ca si celelalte doua tari situate inaintea ei in top, Austria se lauda cu un sistem sanitar extrem de bine pus la punct, fapt ce se reflecta in nivelul ridicat al sperantei de viata. Buna dispozitie pe care o degaja aceasta tara se mai datoreaza si atmosferei relaxante, eficientei sistemului de transport public si, nu in cele din urma, desavarsitei curatenii generale.

4. Islanda
Populatie: 0,3 milioane locuitori
Speranta de viata: 80 ani
PIB/cap de locuitor: 24.200 euro

Islanda inseamna mult mai mult decat primaveri fierbinti si celebra cantareata Björk. Bunastarea se simte in randul locuitorilor sai, gradul saraciei fiind extrem de scazut, la fel ca si rata somajului, care nu depaseste 2,1%; de asemenea, gradul de alfabetizare este foarte ridicat. Aceasta bunastare se datoreaza, in mare parte, faptului ca, guvernul ofera locuitorilor sai, nenumarate ajutoare si facilitati, inclusiv subventii substantiale pentru chirii.

Citește și:

5. Bahamas
Populatie: 0,3 milioane locuitori
Speranta de viata: 65,6 ani
PIB/cap de locuitor: 13.700 euro

Este evident faptul ca, locuitorii Bahamas-ului stiu sa se bucure de viata. Aceasta voie buna tine de briza dulce, de celebra salata de conch si de oamenii extrem de iubitori si de amuzanti. Chiar daca rata saraciei, de 9,35% este relativ mare, clima extraordinara, fuziunea dintre cultura africana si cea europeana, puternicile valori familiale si credinta, reusesc sa pastreze zambetul pe buzele locuitorilor acestei tari minunate.

6. Finlanda

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.