Setari Cookie-uri

Luna de miere in cele mai optimiste tari din lume

Daca nu locuiti intr-una din cele mai optimiste tari din lume, fara indoiala ca macar din cand in cand simtiti nevoia sa evadati pentru a cunoaste oameni cu adevarat fericiti. Va invitam sa descoperiti care sunt cele mai optimiste 10 tari din lume, conform unui studiu realizat de Universitatea din Leicester (Marea Britanie).

Populatie: 5,2 milioane locuitori
Speranta de viata: 78,5 ani
PIB/cap de locuitor: 21.000 euro

Iarna este frig si intuneric, iar taxele in aceasta tara sunt cele mai mari din intreaga Europa. Aceste aspecte nu reusesc insa sa stea in calea fericirii finlandezilor. Sistemul medical, de o calitate desavarsita, contribuie la cresterea sperantei de viata a locuitorilor, iar sistemul educational public este unul dintre cele mai bune din lume, rezultand astfel o rata a alfabetizarii de 100%.

7. Suedia
Populatie: 9 milioane locuitori
Speranta de viata: 80,5 ani
PIB/cap de locuitor: 27.000 euro

Nivelul taxelor este ridicat, iar iarna este aproape la fel de grea ca si in cazul vecinilor sai…dar egalitatea sociala, un PIB/cap de locuitor foarte ridicat si un raport extraordinar munca/timp liber, reusesc sa pastreze zambetul pe fetele suedezilor. Parintii primesc subventii subsantiale de la stat pentru a-si creste copii, acest aspect fiind accesibil tuturor. De asemenea, Suedia are un guvern extrem de transparent ce pune un deosebit accent pe libertatea si egalitatea dintre persoane. Cetatenii de rand ai Suediei au acces liber la corespondenta oficiala a primului ministru si nu ezita sa-si exercite acest drept.

Citește și:

8. Bhutan
Populatie: 2,3 milioane locuitori
Speranta de viata: 55 ani
PIB/cap de locuitor: 950 euro

Asta da surpriza! Mica tara asiatica Bhutan ocupa pozitia a 8-a in acest top in ciuda faptului ca speranta de viata este scazuta, gradul e alfabetizare nu depaseste 47%, iar PIB-ul/cap de locuitor are o valoare mica. Va intrebati cu siguranta de ce?. Cercetatorii pun acest aspect pe baza unui puternic simt de identitate nationala. La acesta se adauga peisajele naturale impresionante si cultura nealterata de influentele occidentale, datorita limitelor stricte impuse de guvern in ceea ce priveste turismul, gradul de dezvoltare si imigratie. Desi pare ireal, se pare ca, Bhutan a descoperit, intr-adevar, reteta fericirii.

9. Brunei

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.