Setari Cookie-uri

9 lucruri de verificat inainte de a pleca in luna de miere

Pentru a petrece o vacanta linistita si fara griji si surprize neplacute este bine sa te pregatesti din timp. Fiecare destinatie este unica si diferita si de accea este bine sa ne informam din timp despre specificul zonei, atractii, pericole si alte amanunte locale utile unui turist.

Pentru a petrece o vacanta linistita si fara griji si surprize neplacute este bine sa te pregatesti din timp. Fiecare destinatie este unica si diferita si de accea este bine sa ne informam din timp despre specificul
zonei, atractii, pericole si alte amanunte locale utile unui turist.

LIMBA. Este recomandat sa stim/invatam cateva cuvinte in limba vorbita in zona unde vom merge. NU ia decat cateva minute sa inveti cateva expresii de baza de genul: "Multumesc", "Buna Ziua", "Cat costa" sau... "unde este toaleta".

BANII. Ar fi bine sa stim din timp care este cursul valutar oficial si cum si unde putem schimba valuta in destinatia aleasa. Trebuie sa ne informam daca gasim acolo ATM-uri si care sunt costurile locale.

VREMEA. De cele mai multe ori vremea are o importanta deosebita pentru succesul unei vacante. Chiar daca nu mergem la plaja este util sa stim ce fel de haine e nevoie sa punem in bagaje si la ce fel de temperaturi sau precipitatii sa ne asteptam. E bine sa ne asiguram ca nu exista diferente majore intre noapte si zi, caci in Maroc, spre exemplu, putem pleca ziua in maneca scurta si ingheta de frig la apusul soarelui.

Citește și:

SEZONALITATEA. In majoritatea destinatiilor de vacanta exista perioade de varf si perioade in afara sezonului. Trebuie sa va decideti cand anume vreti sa vizitati o destinatie si sa faceti un compromis intre tarifele din perioadele de varf si cele din extrasezon. Mai mult decat atat, daca sunteti interesati de un anumit eveniment special, este nevoie sa va asigurati cazarea in zona din timp.

SPECIFICUL LOCAL. Multe tari ne pot surprinde prin diferentele culturale la care ne expun. Este bine sa stii din timp ce gesturi sa eviti si ce anume sa folosesti pentru a te integra in specificul local. E bine sa te interesezi daca si cat se lasa bacsis la restaurant, care sunt gesturile de salut si multumire sau care este eticheta pentru vizitele in cladirile istorice sau spirituale locale. De asemenea este extrem de util sa afli care sunt conditiile locale legate de fumatul in public, de sofat sau ce tip de curent electric si prize se folosesc.

Citește și:

VACCINURI si Asigurari. Este extrem de important sa te asiguri ca esti protejat impotriva bolilor locale. Vaccineaza-te daca e nevoie, cumpara pastilele recomandate si asigura-te ca esti asigurat in caz ca vei avea nevoie de asistenta medicala locala.

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.