Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in orasul Spa-urilor

\"Perla Dunarii\", \"Orasul Spa-urilor\" sau \"Amsterdam-ul Estului\" oricum ai \'alinta\' Budapesta, capitala Ungariei se dovedeste fascinanta pentru fiecare vizitator. Impletirea elegantei si farmecului traditional cu atmosfera si efervescenta moderna, istoria, arta, cultura veche si noua, viata de noapte debordanta, specialitatile culinare unice si nu in ultimul rand Dunarea ce aduce natura in mijlocul orasului, transforma Budapesta intr-una din cele mai apreciate destinatii turistice europene.

Old Man\'s Pub - este un alt local foarte apreciat pentru atmosfera sa unica si concertele live intre 21:00 si 23:00. Este o locatie excelenta pentru iubitorii de blues. Pe site puteti savura o mostra cu muzica live din Club. Si aici se poate manca bine si aici fetele, atat cele de la bar cat si clientele sunt foarte frumoase.

Strainii observa in Budapesta, ca de altfel si in Bucuresti sau alte capitale din fostul bloc comunist, o bucurie de viata si un entuziasm al libertatii mai viu si mai molipsitor ca in alte orase...
Daca in timpul noptii nu ai cunm sa te plictisesti in Budapesta, ei bine, in timpul zilei orasul se va dovedi un adevarat spectacol de istorie, cultura si arhitectura.

Daca timpul va permite merita sa vizitati amfiteatrele romane cu o vechime de peste 2000 de ani, baile turcesti vechi de 4-500 de ani si cladirile in stil secesionist. Muzeul din Aquicum, alcatuit dintr-un teritoriu de ruine, aduna vestigiile istorice cele mai valoroase al orasului: pietrele cioplite, picturile murale si orga din antichitate. Un alt obiectiv pe care nu aveti voie sa il ocoliti daca sunteti insetati de istorie si cultura, este Palatul Regal din Piata Szent Gyorgy. Construit in secolul al XIV-lea, reconstruit cu 400 de ani mai tarziu in stil baroc, a fost timp de 700 de ani resedinta regilor Ungariei, iar astazi gazduieste muzeele si galeriile cele mai vizitate din Budapesta.
Daca ajungeti pe Bastionul Pescarilor (Halaszbastya) din piata Szentharomsag nu ezitati sa aruncati macar o privire catre sistemul de bastioane cu sapte turnuri in stil neoromantic. Odata ajunsi acolo va aflati apoape de biserica si manastirea dominicana Sfantul Nicolae (Szent Miklos-templom) a caror ramasite provin din secolele XIII-XV. Nu trebuie sa o ratai fiindca aceasta este o unica manifestare a sacrului in profan, fiind integrata cu mult stil si eleganta in interiorul luxosului Hotel Hilton.
Mai merita trecuta in program Biserica parohiala din centrul istoric, unica prin colectia de stiluri arhitecturale pe care o intruneste: toate de la stilul roman pana la clasicism. Recent renovata Sinagoga din Budapesta are o acustica excelenta, fiind intrebuintata si la organizarea concertelor, dar este in acelasi timp si cea mai mare sinagoga din Europa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.