Setari Cookie-uri

Luna de miere: fiti primii care se bucura de rasaritul soarelui!

Inca secolele VIII - XII, privitul infloritului ciresilor era rezervat numai clasei aristocrate insa odata cu perioada Momoyama (1568-1600) obiceiul s-a extins in randurile intregii populatii. Astazi floarea de cires, devenita un adevarat simbol al Japoniei, este o atractie turistica deosebita pe teritoriul intregii tari. In Japonia exista peste 400 de varietati de ciresi iar acestia sunt diferiti de cei din alte tari, in sensul ca nu sunt plantati doar pentru fructe ci si sau in special pentru florile lor. Perioada de inflorire difera oarecum, incepand cu luna ianuarie in Okinawa si culminand cu o adevarata "explozie" de flori spre sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie, in special in regiunea Honshu. In Hokkaido, sakura isi atinge maximul de frumusete in luna mai, in iunie fiind sfarsitul perioadei de inflorire. Inflorirea propriu zisa dureaza insa foarte putin (doua - trei zile) si acest fapt da un plus de intensitate trairilor si emotiilor din aceasta perioada. Perioada coincide in Japonia si cu inceperea anului scolar (luna aprilie). Sakura este un motiv de bucurie pentru toata lumea si este de obicei sarbatorita prin tot felul de petreceri, fiind create chiar adevarate festivaluri cu participare foarte numeroasa.

Templul Asakusa

Templul Asakusa, cunoscut si sub numele de Sanja-sama. Festivalul templului, Sanja Matsuri cunoscut de Nakamise, o strada plina de magazine care incepe din poarta Kaminarimon, este unul dintre cele mai populare si spectaculoase festivale din Tokyo. Incepe in fiecare an in a treia vineri din luna mai si dureaza 3 zile. Este un festival dedicat celor trei oameni care au infiintat Sens-ji. Doi dintre ei, pescarii numiti Hinokuma Hamanari si Hinokuma Takenari, au gasit o statuie a bosatsu Kannon in raul Sumida in 628. Cel de-al treilea , capetenia satului, Haji no Nakatomo, a construit templul.

Adresa: 2-3-1 Asakusa Taito-ku, Tokyo, 111-0032 Japan

Telefon +81 (0)3 3844 1575

Homepage : https://www.asakusa-e.com/ken/ken_e.htm

Shinjuku Gyoen

Gradina Imperiala Shinjuku Gyoen imbina influentele vestice si estice cu gradini englezesti, franceze si cele tipic japoneze. Are de asemenea case neobisnuite pentru ceremonia ceaiului si o sera cu un numar considerabil de plante tropicale. Este in deosebi faimoasa pentru cei 1500 de ciresi care picteaza tot locul in diferite nuante de roz in timpul primaverii.

Citește și:

Adresa : 11 Naito-cho, Shinjuku-ku, Tokyo, 160-0022 Japan

Telefon : +81 03-3350-0151

Email: gyoen@fancy.ocn.ne.jp

Homepage : https://www.shinjukugyoen.go.jp/

Foto: Alexander Safonov

Tokyo Dome

Orasul Tokyo Dome este ca un vis implinit pentru orice turist pentru ca este atat de mult de facut incat o zi intreaga nu este suficenta. Parcul de distractii este incredibil datorita "curselor" lui unice,?cum ar fi as Thunder Dolphin si Wonder Drop. Daca vreti sa va relaxati si sa fiti rasfasati, spa-ul este pentru voi.

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.