Destinatiile religioase atrag tot mai multi turisti, statisticile aratand ca, Notre Dame de Paris, cea mai cunoscuta catedrala a Frantei, a fost vizitata anul trecu de 13,65 milioane de credinciosi, cu jumatate de milion de persoane mai mult decat in anul 2006. Forbestaveler ne prezinta cele mai vizitate destinatii religioase ale lumii.

10 destinatii spectaculoase unde te poti bucura de o luna de miere ca in filme

Mormantul Fecioarei Guadalupe, Mexico City, Mexico
Se zice ca Fecioara Maria s-a aratat unui taran sarac numit Juan Diego, pe un deal in Tepeyac (nord-vestul orasului Mexico City) in anul 1531.

De asemenea, credinciosii sustin ca pelerina cu care era imbracat a ramas in mod miraculos imprimata cu chipul Fecioarei. Pelerina se afla si in ziua de azi in altarul bazilicii construite in acel loc, dupa experienta traita de Juan.

In ciuda controverselor cu privire la aceasta intamplare, Juan Diego a fost sanctificat de catre Papa Ioan Paul al II-lea in anul 2002, iar basilica este vizitata de douazeci milioane de credinciosi in fiecare an.

Vatican, Roma, Italia
Micul oras Vatican reprezinta resedinta oficiala a Papei, Palatul Apostolic, dar si atractii turistice precum Capela Sixtina, numeroase muzee si Bazilica Sf. Petru, considerata de catre UNESCO ca fiind cea mai mare constructie religioasa din lume.

Mai mult decat atat, aceasta este vizitata uneori chiar de 20.000 de persoane pe zi, iar Vaticanul atrage in fiecare an un numar de optsprezece milioane turisti.

Mormantul lui Imam Reza, Mashad, Iran
Numele orasului sfant al Iranului se traduce prin “locul sacrificiilor”, un nume dat de Reza, un descendent a lui Mohammed.

Mormantul lui Imam Reza este cel mai vizitat monument din Iran, iar numarul pelerinilor care ajung sa-l vada variaza intre 12 si 18 milioane de persoane in fiecare an.

Catedrala Notre Dame, Paris, Franta
Aceasta catedrala emblematica pentru Paris a fost dedicata Fecioarei Maria in secolul al XII-lea de catre episcopul orasului.

Adevaratul motiv pentru care Oana Roman nu pleaca in luna de miere
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: