Setari Cookie-uri

Cele mai vizitate destinatii religioase din lume

Destinatiile religioase atrag tot mai multi turisti, statisticile aratand ca, Notre Dame de Paris, cea mai cunoscuta catedrala a Frantei, a fost vizitata anul trecu de 13,65 milioane de credinciosi, cu jumatate de milion de persoane mai mult decat in anul 2006. Forbestaveler ne prezinta cele mai vizitate destinatii religioase ale lumii.

Monumementul gotic a fost de-a lungul anilor martor al unor evenimente istorice: luptatorii Cruciadelor se rugau aici inainte de a porni in luptele lor sfinte, a fost jefuita in timpul Revolutiei Franceze si Napoleon insusi a fost incoronat aici.

Astazi, Notre Dame este o catedrala catolica in care inca se tin slujbe, dar si destinatia a peste 13 milioane de turisti anual.

Bazilica Sacré Coeur, Montmartre, Paris, France
Construita pentru a ridica moralul poporului francez dupa infrangerea din 1870 in razboiul franco-prusac, constructia Sacré Coeur s-a finalizat abia in anul 1914 si se mandreste cu unul dintre cele mai mari mozaicuri din lume, care il reprezinta pe Iisus pe Cruce.

Bazilica romano-catolica se gaseste pe Montmartre, cel mai inalt punct natural al Parisului, loc de pelerinaj pentru credinciosi de-a lungul timpului. Mai mult de zece milioane de turisti viziteaza acest monument in fiecare an.

Citește și:

Sursa: YourMoney.ro

Citeste si alte articole pe YourMoney. Noi iti recomandam:

Cea mai buna companie low-cost

Noi gadget-uri de lux de la Gresso: telefoane cu diamante albe

Cele mai bune orase din lume pentru cumparaturi

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.