Setari Cookie-uri

Capcanele turismului - de evitat in luna de miere

Multe destinatii celebre ajung sa existe doar pentru turisti, neoglindind stilul de viata si cultura localnicilor, sau particularitatile locului. De cele mai multe ori insa, locurile incarcate de istorie si autenticitate se gasesc doar la cativa pasi distanta. Forbstraveler ne prezinta cele mai dezamagitoare destinatii ale lumii, dar si variantele cele mai bune pentru a le inlocui.

In schimb, la doar cativa kilometri departare, turistii se pot bucura de Strawberry Fields, zona din Central Park care ofera un emotionant memorial dedicat lui John Lennon.

Mozaicul numit “Image” atrage cel mai mare numar de turisti, insa este inconjurat de zone intinse de verdeata. Daca se intampla sa vizitati zona in zilele de 9 octobrie, data nasterii lui John Lennon, sau 8 decembrie, ziua in care a fost asasinat, pregatiti-va pentru o noapte intreaga de cantat, un adevarat tribut adus cantaretului.

Turnul din Pisa, Italia
Chiar daca Turnul din Pisa nu se mai inclina atat de mult ca pe vremuri, nenumarati turisti isi fac loc cu greu prin multime pentru a face celebra fotografie in care pare ca sustin cebrul turn cu mainile.

In schimb, vizitati Gradina Botanica din Pisa, care dateaza de mai mult de cinci sute de ani.

Citește și:

Trevi Fountain, Roma
Fantana Trevi din Roma pare unica, cu exceptia imitatiei de la Palatul lui Cezar, necunoscuta de cei mai multi dintre turistii care ajung in Italia, dar care a aparut in unul din filmele cunoscutelor gemene Olsen.

Chiar daca traditia va indeamna sa aruncati in fantana o moneda pentru noroc, care sa se alature celor aproximativ 3.000 aruncate in fiecare zi, puteti alege in schimb o plimbare in Piazza Capranica, unde sa savurati un espresso traditional.

Sursa: YourMoney.ro

Citeste si alte articole pe YourMoney. Noi iti recomandam:

Venetian-ul din Las Vegas: Cel mai mare hotel din lume

Cei mai valorosi actori de la Hollywood

Destinatiile de top ale Americii

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.