De la Parthenon pana la piraminele din Egipt, nimic nu exprima mai bine trecerea inexorabila a timpului decat ruinele antice. Indiferent de starea in care le veti gasi, ele raman romantice si misterioase. Forbestraveler ne prezinta cateva dintre cele mai frumoase ruine antice.

10 destinatii spectaculoase unde te poti bucura de o luna de miere ca in filme

Delphi, Grecia
Putine ruine sunt atat de evocative precum cele de la Delphi, epicentrul spiritual al lumii grecesti antice.

Templul Tholos, inchinat zeitei Athena, are trei dintre cele douazeci de coloane sculptate in stil doric, situate pe trei platforme circulare.

Cercurile armonizeaza astfel tinutul salbatic, marea si valea: "Exista o energie aparte in acest loc, pe care oamenii au perceput-o din cele mai vechi timpuri", declara Claire Lyons, curator de antichitati la Muzeul J.Paul Getty.

Villa Jovis, Capri, Italia
"Capri atrage o multitudine de turisti. Cu toate acestea, este surprinzator faptul ca doar o mica parte dintre ei aleg sa faca un tur lung dar incantator pana la Palatul lui Tiberius din Muntele Tiberio", spune Lyons.

Spre deosebire de turismul organizat ca la carte din Pompeii, Villa Jovis este izolata.

Cu toate acestea, privelistile sunt impresionante, iar ghizii turistici si semnele indrumatoare sunt putine, astfel incat nu altereaza in niciun fel experienta turistului.

Kourion, Cyprus
Ruinele din Kourin, care privesc spre Marea Mediterana de pe coasta de sud a Ciprului, sunt extrem de variate.

Exista un amfiteatru greco-roman, folosit si in zilele noastre si bai publice construite din mozaic specific romanilor.

Deasemenea, pot fi vizitate ruinele unei vechi bazilici crestine. In plus, zona coastei reprezinta una dintre destinatiile favorite ale iubitorilor de paragliding.

El Jem, Tunisia
Tunisia nu duce lipsa ruinelor antice romane. Cu toate acestea, nimic nu se aseamana cu colosseum-ul din El Jem, numit Thysdrus in antichitate.

5 destinatii de vis pentru luna de miere
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: