Setari Cookie-uri

Luna de miere in cele mai frumoase locatii cu iz antic

De la Parthenon pana la piraminele din Egipt, nimic nu exprima mai bine trecerea inexorabila a timpului decat ruinele antice. Indiferent de starea in care le veti gasi, ele raman romantice si misterioase. Forbestraveler ne prezinta cateva dintre cele mai frumoase ruine antice.

Romanii au construit stadionul circular in jurul anului 238, sub comanda proconsulului Gordian.
Un aspect remarcabil pentru o ruina de acest gen este faptul ca putea gazdui pana la 35.000 de persoane, fiind astfel cea mai mare structura de acest tip, dupa Colosseum-ul din Roma.

Templul din Aphaea, Grecia
In Aegina, una dintre insulele situate la 27 de kilometri de Atena, turistii pot gasi un sanctuar complex, care include acest templu construit in jurul anului 500 i.e.n.

Sculpturile Templului Aphaea au fost duse la Munich acum mai mult timp dar, coloanele ramase aproape intacte seamana cu cele ale Parthenon-ului.

Este un templu grecesc impresionant, izolat in varful muntelui, care pastreaza aroma vremurilor de acum cateva mii de ani.

Amfiteatrul Aspendos, Turcia
Cand turistii marturisesc ca cele mai frumoase ruine grecesti le-au intalnit in Turcia, de multe ori au dreptate.

Citește și:

Un exemplu este acest templu din provincia Antalya, fondat de greci in jurul anului 1.000 i.e.n. si ocupat mai tarziu de Alexandru cel Mare si de romani.

Templul din Aspendos este astazi cel mai bine conservat monument de acest tip al lumii antice, un poem inghetat in piatra, care poate gazdui pana la 7.000 de persoane.

Sursa: YourMoney.ro

Citeste mai multe articole din Suplimentul de lux Wall-Street:

Topul oraselor cu cei mai multi zgarie nori

Top 3: Brand-uri de vodca in Romania

Experimenteaza relaxarea de lux

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.