Setari Cookie-uri

Luna de miere in Kalimera - mister si romantism

Insulele Grecesti poseda acea imbinare perfecta de mister, istorie si frumusete care ofera oricarui turist, dar mai ales pasionatilor si cunoscatorilor, posibilitatea de a pleca cu un bagaj de amintiri pentru o viata si cu sansa unei experiente desavarsite in care se incheaga in mod natural ospitalitatea grecilor, farmecul peisajelor si albastrul ametitor al marilor. E clar, chiar daca esti sau nu pasionat de faptul ca aici s-au pus bazele mai multor civilizatii si culturi, sau fascinat de legendele cu zei si muze si fiinte fantastice, sau daca esti pur si simplu unul dintre neinitiati si vrei cateva zile de relaxare, te vei bucura in mod cert la tot pasul de ramasitele uneia dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii.

Aici vei gasi si faimosul templu Aphaia, cel mai bine conservat templu antic din Grecia. Un alt sit este si Templul Zeitei Afea, construit din calcar, pe un deal la patru kilometri in nordul statiunii Agia Marina, una dintre cele mai populare statiuni din Aegina. Impreuna cu Parthenonul din Atena si cu Templul lui Poseidon din Sounion, acestea au fost construite pentru a forma un triunghi echilateral. In trecut, ele aveau contact vizual intre ele pentru a putea informa populatia in caz de atac inamic sau de dezastru natural.

Muzeul din Kolona si situl arheologic sunt alte doua atractii minunate.

Va recomandam de asemenea si Manastirea Sf. Nectarie, la 4 km la nord de statiune si capela Agia Marina.

Mai puteti vizita si Palaiochora, ruinele unui oras medieval unde localnicii se refugiau din calea invadatorilor si a piratilor, precum si muntele Oros.

Citește și:

Plajele pline de nisip si apele cristaline te invita - ai de ales: fie iti gasesti un loc linistit, pentru tine, prosopul tau si cartea pe care vrei sa o citesti de cateva luni si inca nu ai reusit, fie alegi un sezlong si o umbrela intr-o zona unde vei fi servit regeste.

Cateva dintre plajele pe care ti le recomandam sunt:

Aiginitissa Beach - situata in frumosul golf Aiginitissa, plaja este inconjurata de copaci bogati; aici te poti bucura de sezlonguri si umbrelute, activitati pe plaja, un bar-lounge trendy cu DJ. Este foarte populara in randul iubitorilor de iachturi si de distractie.

Avra Beach - In orasul Aegina, in stanga dealului Kolona, la cateva minute de mers de la ferryboat. aici vei gasi multe taverne si in mod cert un loc de relaxare deplina.

Marathonias Beach - este o plaja organizata in vestul insulei. Aici sunt si cateva taverne care servesc mancaruri traditionale grecesti. De asemenea, se spune ca daca vrei sa vezi cel mai frumos apus din insulele grecesti, trebuie sa fii aici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.