Arlberg, cu cele cinci destinatii ale sale: Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph si St. Anton, este una dintre cele mai bune regiuni de schi din lume, locul anual de intalnire a pasionatilor de schi, fie ca sunt amatori sau campioni mondiali ai acestui sport. In cifre, totul s-ar putea rezuma la 280 kilometri de coborari de schi marcate, 180 kilometeri pentru coborare in varianta, 84 de teleferice si skilifturi, dar si un strat de zapada cu media de sapte metri in sezon.

6 cele mai romantice destina╚Ťii pentru luna de miere anul acesta

Arlberg - leaganul schiului
Arlberg din Austria se regaseste in top 10 al celor mai apreciate regiuni de schi din lume si reuneste cinci satiuni montane: Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph si St. Anton, fiecare diferentiandu-se prin elemente specifice.

Trecatoarea Arlberg leaga landurile austriece Tirol si Vorarlberg, iar altitudinile sunt cuprinse intre 1.300 si 2.811 metri.

Accesul in regiune este facilitat de asezarea centrala, la o distanta de 200 de kilometri de aeroportul din Zurich si la 100 de kilometri de aeroportul din Insbruck, unde vin si cele mai multe chartere cu turisti. La acestea se adauga caile ferate internationale, pentru cei care prefera o calatorie cu trenul.

In cifre, leaganul schiului inseamna 280 kilometri de coborari de schi marcate, 180 kilometeri pentru coborare in varianta, cea mai lunga pista de schi din lume, de 22 kilometri, 84 de teleferice si skilifturi, dar si un strat de zapada cu media de sapte metri in sezon. Astfel, un turist pasionat poate schia intreaga zi fara a se intoarce pe aceeasi partie, skipass-ul avand un pret mediu de 40 euro pe zi.

Statiunea exclusivista Lech
Pe o parte a zonei Vorarlberg se afla statiunea exclusivista Lech, cu douazeci de hoteluri de trei, patru si cinci stele.

Aceasta este destinatia preferata de schi a familiilor regale din Europa, unde se gasesc restaurante si hoteluri de elita asa ca, printre oaspetii de onoare se numara familia regala a Olandei.

Lech a fost declarat in 2004 "cel mai frumos sat al Europei“ si este dealtfel singura localitate din Austria unde se poate practica heli-schi.

Zürs
In apropiere se gaseste zona pe platou inalt Zürs, la 1717 metri inaltime.

5 destinatii de vis pentru luna de miere
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: