Setari Cookie-uri

Arlberg - luna de miere pentru iubitorii de zapada

Arlberg, cu cele cinci destinatii ale sale: Lech, Zrs, Stuben, St. Christoph si St. Anton, este una dintre cele mai bune regiuni de schi din lume, locul anual de intalnire a pasionatilor de schi, fie ca sunt amatori sau campioni mondiali ai acestui sport. In cifre, totul s-ar putea rezuma la 280 kilometri de coborari de schi marcate, 180 kilometeri pentru coborare in varianta, 84 de teleferice si skilifturi, dar si un strat de zapada cu media de sapte metri in sezon.

Localitatea dispune de doar saptisprezece hoteluri si pensiuni si e recunoscuta ca fiind Mecca amatorilor de schi pe zapada groasa.

Mai mult decat atat, la fel ca in toata regiunea Arlberg, hotelurile si pensiunile nu fac parte din cunoscutele lanturi hoteliere internationale, ci sunt afaceri de familie, oferind astfel oaspetilor o experienta autentica specifica Alpilor Austriei.

Stuben
Stuben este o statiune foarte linistita, apreciata in mod special de turistii care vin in concediu cu familia.

La fel ca in intreaga regiune Arlberg, se poate veni fara masina intrucat transortul este asigurat de trenulete pentru care nu se plateste.

De asemenea, Stuben este locul de nastere al pionierului schiului si intemeietor al primei scoli de schi din Arlberg (1921), Hannes Schneider.

St. Anton am Arlberg, animat si cosmopolit
St. Anton am Arlberg, cu populatie de 2680 locuitori, este cunoscuta ca fiind regiunea animata si cosmopolita a Arlberg-ului.

Citește și:

In localitate s-a desfasurat Campionatul Mondial de schi in 2001, iar 2011 este anul in care se vor intalni aici organizatorii de evenimente sportive in cadrul Congresului Interski.

Alternative sportive si culturale
Sezonul in Arlberg tine de la sfarsitul lunii noiembrie si pana in aprilie, iar cei care nu practica schiul au numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber.

Si in acest caz ofertele sunt diversificate, iar printre acestea se numara activitati precum patinajul, saniusul, curlingul, drumetiile de iarna si saniile trase de cai fac ca vacanta de iarna sa devina un eveniment pentru intreaga familie.

La acestea se adauga centre moderne de relaxare si wellness dar si magazine elegante pentru vizite si cumparaturi.

Sursa: YourMoney.ro

Citeste mai multe articole din Suplimentul de lux Wall-Street:

Mihaela Glavan a lansat colectia toamna/iarna 2009-2010

Citește și:

Experimenteaza relaxarea de lux

Patria Vinum, vin la pompa, la harta si oriunde

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.