Setari Cookie-uri

Nunta, o afacere pentru romani

Din pacate la romani nunta a devenit din ce in ce mai mult o afacere. Petrecerea de nunta nu mai este privita ca un prilej de bucurie alaturi de prieteni si familie, ci este bine planuita in asa fel incat profitul sa fie mare.

Din pacate la romani nunta a devenit din ce in ce mai mult o afacere. Petrecerea de nunta nu mai este privita ca un prilej de bucurie alaturi de prieteni si familie, ci este bine planuita in asa fel incat profitul sa fie mare.

Tot mai multe cupluri doresc nunti fastuoase, insa la preturi minime, ceea ce nu este deloc de condamnat. Insa odata cu calcularea bugetului pentru nunta tot mai multi se gandesc la profit. Parca interesul a inceput sa primeze in ceea ce priveste desfasurarea petrecerii de nunta.

Pe multi i-am auzit visand la un avans de casa cu banii castigati in urma nuntii. Lista invitatilor o intocmesc cu grija, astfel incat nu primeaza persoanele dragi, ci cele cu bani si cu copii putini. Cei care nu au bani sa stea acasa, caci nu au de gand sa cheltuiasca si pentru ei. Cei cu copii multi reprezinta obligatii prea mari, in sesnul ca vor trebui sa se prezinte si ei la nunta copiilor, care nu ar trebui sa fie mai multi de... unul.

Socotelile sunt bine planuite in asa fel incat cheltuielile pentru nunta sa fie cu mult mai mici decat castigurile. Asa ca de multe ori organizarea lasa de dorit, iar pretentiile la bani sunt mari. Astazi pretul la nunti (dupa cum observati se discuta deja de un pret) este in jur de 100 de euro, indiferent de meniul nuntii si de organizarea acesteia. Ca nu cumva sa se nimereasca vreo persoana mai putin informata, de multe ori mirii “trimit” vestea prin cateva persoane mai apropiate, rude, in asa fel incat sa circule pe la toate urechile. Ca sa castige cat mai multi bani, unele cupluri invita persoane pe care nu le-au vazut decat de cateva ori in viata, ca o pica ceva si de la ei.

Aceste interese nu sunt in centrul atentiei tuturor cuplurilor, sunt si indragostiti care doresc o nunta intr-un cadru intim sau pentru care conteaza mult mai mult frumusetea acelor momente decat banii adunati in plicuri.

Am stat de vorba cu mai multe persoane care au participat la diverse nunti si am cules cateva pareri ce inclina in directia acestei idei: nunta a devenit o afacere!

Elena: “Am fost in vara aceasta la nunta unei colege de serviciu. A tinut sa ne anunte din timp cam care este pretul la masa, adica 100 de euro de persoana. Mai mult, s-a plans de atatea ori de cheltuielile pe care le face pentru nunta si ne povestea ce petrecere extraordinara organizeaza, cu decoruri numai cu flori exotice, cu nu stiu ce trupa de cantareti si vinuri alese cumparate din afara etc. In fine, timpul a trecut si a venit si ziua nuntii. Toata petrecerea s-a desfasurat intr-un orasel cat un sat mic, cu un nume pe care l-am auzit prima data in viata si situat la kilometri buni de Bucuresti (locul unde majoritatea invitatilor locuiau). Am fost cazati la un hotel care nu mai avea mult pana sa se darame, iar nunta a avut loc intr-un restaurant mic, cu igrasie pe pereti (cred ca era o cantina de fapt), iar decorul lipsea cu desavarsire, doar cateva baloane mai inveseleau atmosfera. Cantaretii disparusera si ii inlocuia un Dj. Meniul a fost cam subtire, cu mancaruri traditionale si vinul era unul de tara, varsat si usor otetit. Mi-a parut rau de ei, de amintirile pe care le vor avea despre un eveniment unic in viata. Cand ne-am intors la serviciu, era foarte fericita ca reusisera sa dea avansul la o garsoniera. Nu as spune ca imi pare rau ca am fost la nunta ei (desi nu sunt departe de acest sentiment), insa am ramas cu un gust amar.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.