Setari Cookie-uri

Nunta, o afacere pentru romani

Din pacate la romani nunta a devenit din ce in ce mai mult o afacere. Petrecerea de nunta nu mai este privita ca un prilej de bucurie alaturi de prieteni si familie, ci este bine planuita in asa fel incat profitul sa fie mare.

Alin: “Am fost la nunta unor prieteni in aceasta toamna. A fost o petrecere exceptional organizata, cu un decor distins, cu mancare buna si bauturi alese, iar fiecare invitat a fost foarte bine servit. A avut loc intr-un rstaurant de renume, ceea ce s-a si simtit pe parcursul petrecerii. Nu cred ca este vreun invitat care sa fi avut ceva de reprosat. Mirii au organizat un colt pentru cadouri si o cutiuta foarte draguta in care cei care doreau sa ofere bani introduceau plicurile. V-ar surprinde daca va spun ca au fost plicuri cu 5 ron? Eu nu sunt pro ideei de a transforma nunta intr-o afacere, dar macar cheltuielile ar trebui sa fie acoperite. Cel mai bine este sa aveti grija ce oameni invitati, astfel incat sa fiti siguri ca printre ei nu exista persoane care v-ar face asa ceva. “

Emy: “La majoritatea nuntilor la care am participat organizarea si cerintele pentru cadoul de nunta au fost in favoarea unor castiguri substantiale pentru miri. Insa eu nu am dat niciodata cat s-a zvonit ca ar fi pretul. Cunosc foarte bine costurile meniurilor si pretentiile restaurantelor. Unde nu am fost tratati corespunzator (eu si sotul meu) nu am aruncat cu banii in stanga si in dreapta. Am avut insa grija sa acopar cheltuielile care ne reveneau si sa le ramana si mirilor ceva in plus. Am auizit la unele nunti ca s-ar cere 150 de euro de persoana. Am fost recent la o nunta in Germania, unde costurile erau de 50 de euro pe cap de persoana (noi am dat 100) iar organizarea era de vis. Nu cred ca la noi preturile sunt mai mari decat acolo.”

Claudiu: “Eu nu am fost niciodata la nunta unor persoane pe care le-am vazut doar de cateva ori in viata. Mereu am fost prezent la casatoria celor care mi-au fost apropiati, iar acestia nu sunt multi. Am dat cu tot sufletul si nu mi-a parut niciodata rau. Cred ca asa ar trebui sa faca toata lumea, in felul acesta nu s-ar mai transforma nuntile in afaceri.”

Va asteptam sa ne spuneti care sunt si parerile voastre, a devenit nunta la romani o afacere?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.