Setari Cookie-uri

Nunta in stil medieval

Astazi este din ce in ce mai tentant un stil de nunta deosebit. Astfel ca din ce in ce mai multe cupluri pledeaza pentru o nunta in stil medieval.

Astazi este din ce in ce mai tentant un stil de nunta deosebit. Astfel ca din ce in ce mai multe cupluri pledeaza pentru o nunta in stil medieval.

Detaliile trebuie atent alese astfel incat intreg ansamblul decorativ si tinutele voastre sa creeze o atmosfera a vremurilor medievale. O astfel de petrecere pentru nunta ar trebui organizata intr-un local mare, inalt, eventual cu candelabre.

Invitatiile de nunta


Este foarte importanta prezentarea acestora. Indicat este sa alegeti o hartie care sa aiba acel aspect de vechi iar marginile pot fi ori neregulate, in degrade, ori bine accentuate. Scrisul trebuie sa il imite pe cel de mana, cu prima litera mare, care eclipseaza restul literelor. In loc de un plic puteti pune un sigiliu de ceara invitatiei (asa cum se punea unui papir) si sa o legati eventual cu o panglica rosie. Puteti face o gravura personalizata pe care sa o aplicati pe ceara sigiliului. Textul invitatiei ar trebui sa fie conceput in asa fel incat sa inspire o adresare ca in vremurile medievale. Intregul aspect al invitatiilor ii vor trimite pe cei dragi care le primesc cu gandul la documentele importante din timpurile medievale.


Tinuta mirilor


Rochia de mireasa trebuie sa aiba anumite detalii care sa aminteasca de acea perioada a carei atmosfere doriti sa o aduceti in prezent. Astfel in acea vreme rochiile nu erau albe, ci fie aurii, fie albastre, caci atunci culoarea puritatii era considerata ca fiind albastrul. De asemenea rochiile erau foarte stranse in zona bustului si a taliei, decoltate si cu maneci care erau largi de la jumatatea cotului in jos. Manecile puteau avea o portiune mai lunga ce cobora pana la nivelul rochiei. Mai putea fi atasat un guler voluminos, inalt, care sa puna in evidenta lungimea gatului si frumusetea decolteului. Trebuie ca rochia sa aiba un material fin brodat si fusta larga, cu multe volanase, iar la poale sa fie deasa. Jartiera miresei este de asemenea un elemnent foarte important, in timpurile medievale simboliza fidelitatea in cuplu si femeile nemaritate abia asteptau sa intre in posesia ei dupa ce mireasa o arunca in spate unde acestea se aflau (obiceiul s-a pastrat si astazi).

Coafura trebuie sa fie una sofisticata, cu perle sau flori adaugate. Accesoriile de asemenea trebuie atent alese in ton cu rochia dar si cu tipul nuntii. Perlele, bijuteriile mari cu pietre voluminoase, aurii, aramii, argintii sau care imita platina sunt accesorii ce s-ar potrivi unei astfel de nunti. De asemenea foarte potrivite sunt colierele inalte din perle, formate din mai multe randuri si care acopera doar gatul, fara a cobori pe piept. Voalul de asemenea trebui sa fie unul in culoarea rochiei si de asemenea cu detalii fine, brodat cu fire aurii sau in aceeasi culoare ori ornat cu perle. Machiajul de asemenea nu trebuie sa fie unul foarte strident.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.