Setari Cookie-uri

Nunta in stil medieval

Astazi este din ce in ce mai tentant un stil de nunta deosebit. Astfel ca din ce in ce mai multe cupluri pledeaza pentru o nunta in stil medieval.

Buchetul miresei ar trebui realizat din flori de sezon, in forma de semisfera sau cu flori si plante decorative dispuse haotic. Buchetul va fi prins cu o panglica si vor fi facute multe noduri (acestea simbolizeaza bucuriile si norocul in viata de cuplu).


Tinuta mirelui nu trebuie sa fie mai prejos. De obicei in timpurile medievale mirii se imbracau cu cele mai sofisticate haine, care puteau avea nuante diferite,cel mai adesea erau negre sau de culoarea fildesului. Haina acestuia era lunga pana deasupra genunchiului si ornata cu o broderie fina din fir auriu sau argintiu.


Verighetele


In vremea medievala erau doua alternative cu acelasi simbol ca cel al verighetelor: fie se facea un schimb de inele (traditie ce corespunde verighetelor de azi), fie imparteau o moneda, fiecare din ei purtand la gat o jumatate (aceasta traditie s-a pastrat pana astazi, iar indragostitii obisnuiesc sa isi ofere jumatatea unui obiect in semn de simbol al sufletului pereche, cel mai adesea ei impart o inimioara). Ideea verighetelor a fost insa acceptata de cat mai multe cupluri astfel incat in zilele noastre doar aceste inele au ramas sa ateste juramintele dragostei eterne a celor doi soti. Verighetele trebuie sa fie unele late sau, in cazul miresei, un inel fin lucrat.

Cum se vor deplasa mirii?


La biserica dar si la petrecere frumos ar fi sa va deplasati intr-o caleasca trasa de doi cai, ideal ar fi sa fie albi.

Primirea oaspetilor


Acestia vor fi primiti in atmosfera medievala cu pahare de sampanie roze si vor primi spre exemplu, in locul placecardurilor, un fel de moneda legata cu o panglica. Paharele pot imita spre exemplu cupele, putand fi ori din lemn, ori din metale in culori aurii, argintii etc.

Decorul nuntii in stil medieval


Sala in care va avea loc petrecerea de nunta trebuie sa fie una spatioasa, inalta, eventual cu candelabre si marmura. Mesele se aranjau in vremurile medievale paralel cu peretii, astfel incat in centru ramanea un loc dedicat dansului. Mirii aveau o masa special amenajata, mai mare si mai inalta decat a restului invitatilor, iar scaunele semanau cu un tron. Frumos ar fi ca dansul mirilor sa fie un vals lent sau vienez, eventual cu o coregrafie adaptata pentru stilul medieval.

Mesele vor fi decorate cu lumanari mari, inalte, care sa aiba un suport din fier forjat, cu boluri mari care sa contina petale de fori si alte plante uscate sau chiar fructe. Vor fi multe decoratiuni cu flori de sezon. Restul decorului trebuie ales cu grija si depinde foarte mult de gusturile fiecarui cuplu.

Va doresc sa aveti o nunta asa cum ati visat si o casnicie plina de fericire si impliniri sufletesti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.