Setari Cookie-uri

Casatoriile mixte

Daca in alte vremuri casatoriile erau aranjate si mireasa sau mirele erau alesi de catre parintii acestora pe motive financiare, politice sau culturale, in zilele noastre casatoriile au mult mai multa libertate.

Poate timpul va sterge aceste limite religioase, caci nimeni nu isi programeaza nasterea, ci este adus pe lume undeva, intr-o religie anume, intr-o familie cu posibilitati financiare mai bune sau mai putin bune, intr-o tara mai mult sau mai putin dezvoltata. Atata vreme cat nu noi ne alegem cultul, ci crestem in el, atat timp cat nu ne alegem familia, ci ne nastem dupa legi ale naturii neelucidate inca, cred ca fiecare avem dreptul la dragoste, la o familie, indiferent de alte conditii sociale ce ne-au fost impuse.

In ceea ce priveste cununia civila, particularitatile apar cand cei doi provin din tari diferite, iar atunci este nevoie de urmatoarele acte:

- certificatul de nastere in original, copie si traducere legalizata;

- dovada de la autoritatile locale, in cazul in care exista conventie intre Romania si statul respectiv;

- daca aceasta conventie nu exista, dovada se va elibera de Ambasada statului respectiv (dovada va cuprinde, in mod obligatoriu faptul ca, in conformitate cu legea nationala sunt indeplinite conditiile de fond si ca se poate casatori in Romania)

- actul care atesta ca a fost desfacuta casatoria anterioara sau a incetat (daca e cazul) si traducere legalizata;

- in cazul in care ambii soti sunt cetateni straini sau cu domiciliul in strainatate va fi necesar sa se faca dovada sederii in municipiul in care se va solicita efectuarea casatoriei in intervalul cuprins intre data depunerii actelor si data oficierii casatoriei.

Ora si data oficierii cununiei civile se va stabili impreuna cu ofiterul de stare civila in functie de dorintele cuplului si de posibilitatile oferite de programul serviciului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.