Varsta potrivita pentru casatorie

Varsta potrivita pentru casatorie

Am auzit de multe ori sfaturi de genul: Mai tata, e prea devreme sa te casatoresti, esti prea tanar, mai trebuie sa zburzi... sau Tu nu te mai mariti odata? Ai ajuns fata batrana!. Care este de fapt varsta casatoriei? Cand esti prea tanar si cand esti prea batran pentru a te mai casatori?

Am auzit de multe ori sfaturi de genul: “Mai tata, e prea devreme sa te casatoresti, esti prea tanar, mai trebuie sa zburzi...” sau “Tu nu te mai mariti odata? Ai ajuns fata batrana!”. Care este de fapt varsta casatoriei? Cand esti prea tanar si cand esti prea “batran” pentru a te mai casatori? Conform statisticilor, cei care se casatoresc pana in 22 de ani divorteaza in mare proportie, iar cei care au depasit 35 de ani si sunt necasatoriti aproape toti ajung sa nu se mai casatoreasca, ceea ce inseamna ca exista totusi o varsta cand relatia a doi oameni trebuie legalizata si sfintita in biserica. Adevarul este, probabil, undeva la mijloc. Retail jobs

Teoretic, casatoria nu este limitata de varsta. Evident, nu vorbim despre copii. Insa macar biologic casatoria are limitele sale temporale. Mai exact, femeile ar trebui sa aiba un copil pana in 30 de ani, dupa aceasta varsta apar modificari hormonale si genitale ce au drept urmare ingreunarea fecundatiei si sarcinii si, in plus, parintii trebuie sa aiba o varsta la care inca sa fie activi cand copiii lor au nevoie sa fie propulsati in societate. Insa dincolo de aceste aspecte, totusi nunta este un pas foarte imprtant in viata unui om ce ii poate schimba viata intr-o adevarata tragedie daca alegerea nu a fost una potrivita. Sunt convinsa ca in memoria fiecauia se afla povestiri cu oameni tristi din cauza familiei ori violentei familiale.

Casatoria ar trebui sa aiba loc atunci cand ambii parteneri sunt suficienti de maturi pentru a sti ce vor, pentru a-si cunoaste fiecare limitele personale sau cele ale tolerantei, care sa aiba un sistem de valori astfel incat sa aprecieze corect ce anume ii face fericiti si ce nu. S-ar putea ca urmatoarea afirmatie sa spulbere unele vise, insa in general oamenii isi afla capacitatea relationala si dorintele abia dupa cateva experiente amoroase de lunga durata. Aceasta nu inseamna ca nu exista si exceptii, astfel incat prima iubire sa fie si ultima, insa, ca orice exceptie, aceste cazuri sunt extrem de rare.

Femeile sunt mult mai sensibile decat barbatii, isi doresc dragostea, simt nevoia unei relatii in care sa isi etaleze sensibilitatea, frumusetea, pasiunea si iubirea. Poate tocmai din aceste motive sunt multe femei care nu renunta la o relatie chiar daca au motive serioase, spre exemplu cuplurile in care barbatii isi jignesc partenerele, devin violenti nu numai fizic, ci si psihic, manipuland si timorant partenera de langa ei. Si totusi femeile tin in continuare la relatie... Din acest punct de vedere as putea spune ca o calitate ce trebuie dobandita de o femeie pentru a fi pregatita de casatorie ar fi puterea de a spune “nu” atunci cand este cazul. Ce rost au comporomisurile? Oricum unii barbati nu se schimba niciodata.

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri