Setari Cookie-uri

Ce nu ne place la nunta - Forumul Grace

Nunta reprezinta un moment deosebit de important, pentru care ne pregatim mai bine de un an astfel incat totul sa iasa bine, fiecare invitat sa fie multumit si distractia sa fie de neuitat.

Adelaide ne povesteste insa de o nunta destul de... greu de indurat pentru unii invitati: " pai pentru mine de ex. nunta de cosmar la care am fost a fost nunta celei mai bune prietene. A fost groaznic.
Toata lumea vad ca se plange de prea multa mancare. Mai bine sa va plangeti asa, decat cum am plecat eu de la nunta aia chioara de foame.
Eu sunt din Bucuresti si nunta a fost la Roman si intr-un sat dintre Roman si Bacau. Am venit in seara dinaintea nuntii. Atunci mi-au dat sa mananc ceva pe sponci. A doua zi am apucat sa mananc 2 sandviciuri pe fuga dupa cununia civila si apoi am plecat repede la biserica. De la biserica am plecat in sat. Acolo am ajuns cam pe la 1-2 dup-amiaza si ne-au "cazat" in casa parintilor mirelui, in camera cea mai buna din casa. Fiind insa cea mai buna camera, ni s-au facut tot felul de observatii ca n-avem voie sa ne sprijinim de pernele puse cu duiumul pe pat, pentru ca sunt muncite... Nu ni s-a dat absolut nimic de mancare (si nu eram doar eu cu prietenul meu de atunci, ci o gasca de tineri). Am inceput sa cantam de foame, ne-am dus si am furat de la vecini niste poame si in final, pe la 4-5 ni s-a dat ceva de baut. Va dati seama! Sa bei pe stomacul gol posirca!!! Nu ne baga nimeni in seama, ba chiar soacra s-a luat de noi de pur si simplu am iesit din curtea lor hotarata sa plec. M-a oprit mireasa, cu mii de rugaminti sa raman. Insa cei care veneau din sat erau repede pusi la masa in fundul curtii si erau serviti cu mancare.
Fiind si o zi importanta in fotbal, a trebuit sa asteptam sa treaca meciul. Asa ca am plecat spre "casa de cultura" pe la 1 noaptea... "Casa de cultura" era o chestie darapanata, cu covoare pe pereti care ascundeau crapaturile si jegul infernal. AM reusit pana la 1 noaptea sa mai fur 2-3 prajiturele dosite de soacra printr-o camera, dar si alea erau jalnice.
Cand am ajuns la "casa de cultura" ma asteptam sa fie totul pe masa... surprize surprize insa... pe mese erau doar tacamurile. ATAT. Nici macar o paine, un covrig, o aluna, orice care sa ne astampere foamea. Am asteptat pana pe la 2 noaptea sa se puna masa, de ajunsesem sa batem cu tacamurile in mese de nervi. In sfarsit, vin aperitivele: salam de cea mai joasa speta, rosii fermentate, branza potroaca de sarata, cateva masline parca si un fel de slana. Am inghitit cu chiu cu vai branza si rosia (am fost mai baftoasa si am nimerit o rosie intreaga... restul n-au avut norocul meu). Si atat. Asta e fost tot ce am mancat la nunta aia. Pentru ca mai departe ni s-a soptit sa nu ne atingem de mancarea gatita pentru ca e facuta de babele satului in niste conditii dubioase, si cineva l-a vazut pe bucatar cum se duce la buda si apoi vine sa ne serveasca fara sa se spele pe maini.
Muzica a fost ingrozitoare. Niste hamaitori care se credeau lautari, urland de nu intelegeai nimic, mizerie si dezastru peste tot. Colac peste pupaza, cand s-a furat mireasa, mirele s-a suparat ingrozitor si a zis ca daca nu i se aduce mireasa inapoi anuleaza nunta, pentru ca la el in sat e o mare rusine sa ti se fure mireasa.
Spre dimineata au venit niste amandine cumparate de la cofetarie. Am mancat una de foame si evident ca am vomitat imediat. Cum au dat zorii, m-am urcat in primul tren spre casa... "

Citește și:

Voua ce nu v-a placut la nuntile la care ati fost? Va invitam sa ne povestiti in cadrul acestei teme sau pe Forumul Grace.

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.