Setari Cookie-uri

As vrea sa pot spune ca am avut un amant

Cam asa imi imaginez eu prezentarea la o intalnire a N. A. D. A. (Nevestele Anonime Dependente de Amanti). Stiti clasicele intalniri ale alcoolicilor anonimi, nu-i asa?

Si uite asa, fetelor dragi si domnilor, se ajunge la casatorie. Cumva, cumva se intampla si asta. Fie intr-o forma, fie in alta. Pentru ca asta e societatea secolului XXI, ca tot se vorbeste atata despre asta aici, in diverse comentarii. Cu mica mare diferenta ca e societatea secolui XXI romanesc, care are un OTV, un Dan Diaconescu si o Nichita ( nu sunt sigura ca asta e grafia corecta a numelui ei, dar sunt sigura ca stiti despre cine vorbesc ), care habar nu are cine e Octavian Paler si din ce cauze a murit Mircea Eliade in America, si nu tara lui natala. Sau altele de-astea, toate cumplit de neinteresante, pentru ca suntem pe cale sa facem nunta. Si-o facem... cu planuri de viitor sau fara, cu iubiri sau nu, gravida in secret sau in 7 luni, nu conteaza, facem nunta, pentru ca trebuie sa ne inscriem in arhetipuri, dar in cele romanesti, sa fim intelesi, ca doar degeaba suntem si europeni pe langa romani, bineinteles ca nu se simte. Cu toate acestea, radem de tigani, ca-si marita fetele minore., insa care e diferenta intre ei si noi? Ii punem la marginea societatii pentru ca isi respecta normele instituite de secole, in timp ce si noi facem exact acelasi lucru: ne respectam normele, pentru ca trebuie sa traiesti in societate, sa te adaptezi, sa te inoculezi de societate pentru ca asa trebuie sa traim si gata.

Citește și:

Si uite asa, tot urmand norme si reguli stabilite de altii, ne trezim, fetelor, prinse intr-un angrenaj al carui motor si rotite suntem tot noi. Pentru ca barbatii asista, doar asta e natura lor; participa doar atunci cand nu mai au de ales. Si cum ei au tot timpul de ales, au milioane de optiuni la indemana, dintre care ne mai ofera si noua cate una, doua, dupa caz, de genul: daca nu-ti place, nu trebuia sa te mariti sau intrebarea aia candida: mai stii unde sta maica-ta? Asta se intampla totusi numai atunci cand se aduna norii pe cer si se lasa cu furtuna. Ca-n rest, totul e perfect: curat, aspirat, spalat, mancat, rezolvat din punct de vedere sexual si cu copilul dormind dus cand ajunge el acasa, atat de obosit, de la serviciu.

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.