Setari Cookie-uri

Ce inseamna de fapt o viata in doi?

Casatoria presupune implicit convietuirea a doi oameni care pretind ca se iubesc, se respecta, se doresc si se potrivesc ca stil de viata, prezenta unuia fata de celalalt imbogatindu-le viata si facandu-i mai fericiti.

Casatoria presupune implicit convietuirea a doi oameni care pretind ca se iubesc, se respecta, se doresc si se potrivesc ca stil de viata, prezenta unuia fata de celalalt imbogatindu-le viata si facandu-i mai fericiti. Daca atunci cand suntem iubiti de cele mai multe ori relatia se traduce prin intalniri in roas si din cand in cand unul din parteneri doarme la celalalt, viata in doi inseamna insa ceva mai mult de atat, dar care ii sunt oare granitele, regulile, solutiile?

Pe Forumul Grace am descoperit o discutie extrem de interesanta cu privire la viata in doi, care vorbeste despre daruire si sentimente, de griji si implicare, dar si de reciprocitate, capacitate de interpretare a gesutrilor celuluilalt, despre o viata de cuplu ce isi cauta drumul real. Cea care deschide topicul este cititoarea noastra Ally care ne marturiseste: "Pare o intrebare stupida, dar nu este. Eu m-am trezit neajutorata in fata ei. Am o relatie, suntem impreuna de vreo doi ani jumate, vorbim despre casatorie dar inca nu-i nimic concret. Problema care m-a determinat sa-mi pun aceasta intrebare (ce inseamna de fapt o viata in doi) a fost determinata de urmatoarele constatari: noi nu stam in orasul in care lucram (buc), ci la vreo 20 km, deci eu trebuie sa fac naveta zilnic si in zilele bune ajung in doua ore jumate la birou. Daca am treaba la 8 dim, cum mai in fiecare zi se int, trebuie sa ma trez la 5:30 sa iau microbuzul. Ell are masina, face doar jumatate de ora (nu depinde de ora fixa a microbuzului si nici de mijl de transport, metrou etc.) si eu as face la fel ca timp daca as avea masina... care sta in curte degeaba (sunt doua masini, ambele ale lui). Sta acolo pt ca eu probabil nu stiu sa conduc de nota 10 (desi am carnet). E f frig acolo... si de curand ne-am certat, iar problema s-a pus in felul urmator: nu mai merge, imi iau lucrurile in cat timp vreau si plec. Toate veniturile mele se duc in casa, pt amandoi, eu daca vreau sa plec, am doar lucrurile cu care am venit... merita sa investeti atat in viata de cuplu? Ma gandesc acum ca daca plec.... as avea multe beneficii, multe, dar nu pe el. Ce inseamna de fapt viata de cuplu? Cum se impart cheltuielile si pana unde ar trebui sa se sustina cei doi? Eu cred ca sit in care ma aflu nu se cheama relatie de cuplu..."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.