Setari Cookie-uri

Ce inseamna de fapt o viata in doi?

Casatoria presupune implicit convietuirea a doi oameni care pretind ca se iubesc, se respecta, se doresc si se potrivesc ca stil de viata, prezenta unuia fata de celalalt imbogatindu-le viata si facandu-i mai fericiti.

2007 lau consiera: "Viata de cuplu inseamna sa existe INTOTDEAUNA - doi - nu unul. Pune accent pe tine. Veniturile tale consumale si pentru bucuria sufletului tau...nu pentru o casa care..mai tarziu sau mai devreme va fi sau nu si a ta...
Merita sa investesti in viata de cuplu, nu financiar - ci sentimental DAR pana la o limita- sa nu te neglijezi pe tine pentru bucuria fara limite a celuilalt. Un cuplu inseamna: DAU si PRIMESC...
Libertatea ta inceteaza cand libertatea lui exista. Deci - acordati timp..si constata ca in primul rand trebuie sa te iubesti pe tine altfel nu o sa fi fericita niciodata..indiferent de relatie.
Pupici!"

"Este adevarat ca intr-un cuplu trebuie sa dai dar sa si primesti. Nimeni nu trebuie sa contabilizeze aceste 2 variante, niciodata nu vor fi egale, dar trebuie sa existe de partea abilor parteneri. Cand unul da si celalalt primeste nu mai exista relatie de cuplu, este doar una parazitara." ne spune Fantome.

Citește și:

Mons crede in principiul comparatiei: " Incearca sa observi si ale cupluri. Eu am observat peste tot ca daca barbatul nu isi asuma rolul de barbat ca si responsabilitati si financiar, relatia nu merge ok. Ori daca femeia aduce mai multi bani in casa, barbatul e frustrat si se manifesta in diverse moduri care nu sunt ok,ori femeia e nemultumita, isi pierde respectul si pretuirea pentru el, incepe sa nu se mai uite la el cum ar trebui sa se uite o femeie la barbatul ei, il jigneste sau nu se mai simte atrasa sexual de el. Si eu am fost in postura in care castigam mai mult de cat partenerii si nu a fost deloc ok. Barbatul meu de acum e cel care aduce cei mai multi bani ,e stalpul casei, el se implica in problemele mai importante, vorbeste cu relatiile lui sa rezolvam ce avem nevoie, are grija de mine , si ma simt minunat, il pretuiesc, il respect, simt ca am un sprijin. Si eu muncesc, aduc bani, sunt o femeie foarte puternica si descurcareata dar e minunat sa ai un barbat adevarat langa tine si sa simti ca te protejeaza si ca are grija de tine. Mai gandeste-te ."

Citește și:

Ndaniela83 spune: "Daca numai tu ai asigurat multele si maruntele chieltuieli in casa e tare naspa, in felul acesta iti poate spune ca tu nu ai adus nimic de pret in casa pe cand el, de exemplu, a luat o masina. Nu uita ca lucrurile marute nu se observa sau se uita foarte repede. Dar poate tu il iubesti nespus si o sa treci si peste asta urmand ca pe viitor sa iti organizezi un pic resursele astfel incat sa faci economii (este drept micute) pentru tine, pentru situatii neprevazute. Sau poate o sa aduci in casa cate un lucru mai mare si de valoare care se va vedea tot timpul .. Din cate imi dau eu seama iubitul tau nu prea mai investeste in tine (sentimente) pentru ca atunci nu ar cauta sa iti contabilizeze chieltuielile tale in casa. Situatia cu masina am avut-o si eu. Prietenul meu, cu care locuiesc deja de 1 an, are masina si incepe lucrul la 9 undeva foarte aproape de casa, eu incepeam la 7:30 undeva la iesire din oras. Am si eu carnet si conduc destul de bine insa nu mi-a dat masina pe mana, in schimb se trezea odata cu mine imi pregatea uneori masa si apoi ma ducea la serviciu.Amintesc ca in mod normal se trezea la ora 8. ...Cu chieltuielile in casa la fel, au cateva luni in care m-a "terorizat" ca eu nu aduc nimic in casa desi faceam piata si asiguram si fix jumatate din chieltuielile de intretinere dintr-un salariu de 711 lei, iar el dintr-un salariu de trei ori mai mare.In acea perioada am crezut ca nu ma mai iubeste si am decis sa plec. Dupa ceva vreme poate si-a dat seama ca nu ma poate pierde definitiv si ne-am impacat dar am propus si o strategie: strangem intr-um cos toate facturile si bonurile de cumparaturi. Fiecare are obligatia de a scrie pe bon numele sau si sa-l puna in cos. La sfarsit de luna se trage linie la facturi se plateste jumatatea, la bonurile de cumparaturi la fel. Daca unul dintre noi a chieltuit mai mult pentru casa celalalt ii restituie diferenta. Astfel a constat si el ca m-a nedreptatit spunandu-mi mai demult ce eu prea fac cumparaturi, iar in acest fel la sfarsit de luna eu primesc bani inapoi si sunt si impacata cu faptul ca sunt cunoscute si egale chieltuielile noastre. Te pup si iti doresc sa gasesti o solutie buna si pentru voi."

Citește și:

Voi ce parere aveti despre viata de cuplu? Va asteptam cu pareri si sugestii mai jos, in rubrica de comentarii, sau pe Forumul Grace.

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.