Setari Cookie-uri

Nunta cu parfum de octombrie

Mie imi place octombrie... imi place toamna. Desi multi o descriu ca un anotimp trist, undeva in sufletul meu trezeste o stare intre melacolie si pace, parca ma simt mai vie in acest anotimp ca in oricare altul... am timp de mine toamna. Lipsa agitatiei din timpul verii sau a multitudini de culori de primavara care ma obosesc, lipsa caldurii excesive care ma epuizeaza si a forfotei de oameni printre care nu mai am loc, aceasta lipsa o regasesc toamna intr-o atmosfera calda, de culori frumoase, armonizate, de alei aproape pustii pe care ma plimb cu placere si cu bucuria de a admira in liniste putina natura care a mai ramas in jurul nostru, fosnetul frunzelor pe jos dintre care mai culeg cateodata una, mana calda a iubitului si temperatura usor scazuta care imi mai trezeste cate un fior la o adiere mai aspra de vant... ma fac sa ma simt fericita, implinita, sa uit de lumea exterioara si ma intorc la mine, sa fiu mai atenta la ceea ce este cu adevarat important pentru fericire, la dragoste... Da, imi place toamna, iubesc toamna.

Pentru decor am ales mai multe elemente. Dupa cum observati, m-am ocupat singura de decorurile din mijlocul meselor, avand in vedere ca nu erau mai mult de 12 mese, mari, pentru mai multi invitati, intre 6 si 10 la masa, in functie de mese. Am uitat sa precizez ca localul avea si etaj cu balconase unde erau asezate mesele, lasand la mijloc un mare ring de dans. Am ales o sfoara asemanatoare canepei, insa mai bine tesuta si subtire cam de 1-2 milimetri pe care am infasurat-o in jurul unor pahare pana sus (pahare din seturi normale, din alecelea late si rotunde ca pentru coniac). Am atasat apoi pe fiecare o margareta galbena cu mijloc negricios legata si langa ea o fundita mica dintr-un fir de culoarea cuprului (pentru a se asorta cu husele) impletit cu fir auriu, lasan o codita lunga incretita (era incretita de la sul, nu a trebuit sa ma chinui pentru a obtine efectul). In pahar am pus apa si o limanare plutitoare parfumata.

Citește și:

Langa pahare am adunat diverse plante pentru decorul de toamna: frunze de artar in mai multe culori, plante uscate de culoare verde-inchis, margarete, cateva flori... nu stiu cum se numesc, sunt asemanatoare musetelului, dar sunt mai mari, le-am strans intr-un buchet si le-am pus intr-o vaza inalta de aproximativ 30 de centimetri, lunguiata, ornata cu acelasi fir de canepa dar baza am infasurat-o in linii care faceau unghiuri cu firul ca de cupru. Langa toate acestea am plasat un bol mare in care am pus apa, un mar sau alt fruct de sezon si lumanari plutitoare parfumate, visinii. Pe masa am aruncat granule portocalii, insirate haotic, ca un nisip granulos, mare, iar langa intreg decorul am pus o lumanare conica mare, groasa, portocalie, cu arome tomnatice.

Pentru ringul de dans mi-a facut o surpriza nasa si au fost confetii lucioase maronii si aurii, care in lumina sumara a dansului (eram doar noi doi luminati) pareau ca o ploaie superba... Apoi erau foarte frumoase cazute pe ring, zburand usor sub miscarile pasilor invitatilor pe ritmurile muzicii. Buchetul meu a fost simplu, din trandafiri albi, asezati inghesuiti, desi erau mari, cu cateva perle usor portocalii printre ei.

Citește și:

Le-am oferit invitatilor posibilitatea de a se plimba in noaptea romantica de octombrie jucandu-se prin covorul de frunze si un spectacol de artificii deasupra lacului, cu reflexe frumoase.

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.